VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Podignuta optužnica protiv pijanog vozača koji je usmrtio pešaka u Alibunaru

12:41

12.04.2024

Podeli vest:

Pančevac

Više javno tužilaštvo u Pančevu  danas  je Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog R.G. (1992) iz Alibunara, jer je 7. januara 2022. godine u sabraćajnoj nesreći usmrtio pešaka I.J. (1993) iz Jakova.

Naime,  u optužnici stoji da je R.G. okrivljeni zbog postojanja opravdane sumnje da se 7. janauara 2022. godine jedan sat posle ponoći u Alibunaru, kao učesnik u saobraćaju na putevima, nije pridržavao saobraćajnih propisa i time tako ugrozio javni saobraćaj da je doveo u opasnost život ljudi, usled čega je nastupila smrt pešaka I.J. (1993) iz Jakova, u Opštoj bolnici u Pančevu.

„Postoji opravdana sumnja da je okrivljeni u stanju običnog pijanstva teškog stepena, sa 3,33 promila alkohola u organizmu, upravljao putničkim vozilom marke „BMW“ tip „320 D Eletta“ na državnom putu 2b reda nedozvoljenom i neprilagođenom brzinom noćnim uslovima vožnje kroz naseljeno mesto, u vreme kada je zbog praznika na toj deonici puta bilo više lica oko i na kolovozu, te je u ulici Žarka Zrenjanina, kod kućnog broja 167, udario u pešaka koji je pao na kolovoz“.

Okrivljenom se stavlja na teret da je izvršio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu okrivljenog kazni po zakonu, izrekne mu meru bezbednosti zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina, oduzme mu putničko vozilo kojim je upravljao, kao i da ga obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

(Pančevac/Više javno tužilaštvo u Pančevu)

VODOVOD: Bez vode Banatski Brestovac i deo Jabuke

DOM ZDRAVLJA: U Narodnoj bašti jedna osoba povredila koleno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.