DŽUDO KLUB TAMIŠ Promocija sporta među decom prioritet

09:06

14.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Pančevo

Džudo klub Tamiš iz Pančeva nastavlja sa sjajnim promovisanjem ovog sporta među najmlađima. 

Džudo klub Tamiš iz Pančeva sjajan je pokazatelj kako se uz trud i rad mogu postići sjajni rezultati. Ovaj klub trenutno broji oko 150 članova, od poletaraca do mlađih i starijih kadeta. Jedan od trenera Džudo kluba Tamiš, Tatjana Bevc-Lalić, naglašava da je promocija ovog sporta među decom njihov prioritet, a da su medalje samo rezultat i proizvod svakodnevnih napornih treninga.

– Treninzi su koncipirani u tri grupe i obuhvataju tehnički, kondicioni i deo snage. Inače iz dana u dan nam pristiže sve veći broj dece, imamo čak 11 treninga nedeljno, angažovano je pet trenera, i imamo dodatne treninge vikendom za decu koja smatraju da mogu više. Ovaj klub ima veliki kapacitet, a u prilog tome idu i ostvareni rezultati na raznim takmičenjima.

Lenka Luković je jedna od mnogobrojne dece koja se opredelila da trenira ovaj izuzetno naporan sport. Kako kaže, počela je da trenira na nagovor drugara, a danas je za nju džudo sastavni deo života.

– Treniram godinu dana, i počela sam da treniram jer se moj drugar Miloš prvi upisao. Probala sam do sad puno sportova, ništa mi se od toga nije svidelo, međutim kada sam se upisala na džudo to mi se jako svidelo, i u tome sam se pronašla.

Za razliku od Lenke, nešto stariji Aleksandar Rharib se za džudo opredelio zbog zdravstvenog stanja nakon preloma ruke. Ruka je zacelila, a on je do danas ostvario nekoliko značajnih rezultata. Naglašava da nema nameru da prestane sa treniranjem.

– Upisao sam se jer sam mislio da je zanimljivo, a i da bih ojačao ruke jer sam imao prelom. Ne znam tačno koliko godina treniram, ali nemam nameru da prestanem.  – Do sada sam osvojio 3 prva mesta, 2 druga mesta i jedno treće mesto.

Za sada, 2024. godina je godina iz snova za sportiste iz Džudo kluba Tamiš. Idu nova takmičenja i novi turniri, što znači da stižu i nove medalje iz radionice ovih sjajnih sportista.

(Pančevac/RTV Pančevo)

STADION RAJKO MITIĆ Besplatan ulaz za decu do 14 godina za meč Zvezda i Železničara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.