PREMIJERA FILMA “KALAFON” DO KRAJA GODINE Snimljen je u kafani “Ribareva kći” u Omoljici

20:44

16.04.2024

Podeli vest:

Srđan Sladić

Kalafon” je kratkometražni autorski debitantski film koji afirmiše muzičko stvaralaštvo Roma, ističući problem sa kojima se susreću diskriminisane i marginalizovane grupe stanovništva. Reditelj filma “Kalafon” je Vuk Bogadnović u ETM produkciji, koji je poželeo da prikaže svoju viziju životnih priča romskih muzičara služeći se autentičnim jezikom filma, kao i da kroz svoju estetiku ukaže na ovaj društveni fenomen.

Bajram Severdžan, poznati makedonski glumac romskog porekla koji je pobrao simpatije domaće publike ulogama u filmovima “Crna mačka, beli mačor” i “Nedelja”, kaže da je srećan što je deo ove glumačke ekipe.

Skoro godinu dana imam dobru saradnju sa režiserom Vukom Bogdanovićem, ovde sam od kada se snimao film „Nedelja“ Džeja Ramadanovskog i tu sam igrao ulogu Džejevog oca Mazlama. Posle godinu dana evo još jedne šanse i prilike da budem u Pančevu, da glumim u filmu „Kalafon“.

Glumac Nenad Okanović i jedan od producenata filma, otkrio je da ima mnogo familije u Omoljici i da je ovo selo odlična lokacija za snimanje “Kalafona”.

U filmu glume i Milan Čučilović, Miloš Cvetković, Bojan Ivković, Milena Jakšić, Jelica Kovačević, Olja Lević, Nikola Glišić, Đorđe Mitrović i drugi.

Film “Kalafon” snimljen je u kafani “Ribareva kći” u Omoljici, a premijera se očekuje do kraja godine. Film je podržan od strane Filmskog centra Srbije, Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i Grada Pančeva, a koproducent je 4film iz Zagreba.Ukoliko želite da podržite realizaciju filma “Kalafon”, možete to učiniti putem mejla office@etm.rs.
(Pančevac/RTV Pančevo)

OMOLJICA: Pala prva klapa filma „Kalafon“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.