OPOVO: Ministarka Kisić na svečanom otvaranju porodičnog parka

13:38

26.04.2024

Podeli vest:

Foto: Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić danas je posetila Opovo. Predsednik opštine Miloš Markov, zajedno sa svojim saradnicima iz lokalne samouprave, dočekao je ministarku na sportsko-rekreativnom centru gde su obišli novoizgrađeni porodični park, projekat koji je finansiran od strane Ministarstva.

Kako javlja „Glas Opova“, sportsko-rekereativni centar i porodični park su bili ispunjeni decom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, tako da je ministarka Kisić iskoristila priliku da se druži i razgovara sa njima.

Projekat porodičnih parkova realizovan je u Opovu i Sakulama, a predsednik opštine je istakao značaj ovog projekta za Opštinu Opovo:

„Pre svega želim da kažem da mi je veliko zadovoljstvo što imamo posetu ministarke Kisić i što možemo zajedno da otvorimo jedan značajan projekat za našu opštinu, odnosno, porodični park u Opovu. Danas smo ga i zvanično otvorili, mada deca nisu mogla da dočekaju pa ga već neko vreme koriste. Realizacija ovog projekta koji je podržan od strane Ministarstva za brigu o porodici, pored porodičnog parka u Opovu je podrazumevao i izgradnju porodičnog parka u Sakulama i to nam je izuzetno veliko zadovoljstvo zato što je Sakule, zahvaljujući ovom programu, po prvi put dobilo jedno novo, moderno, dečje igralište i na taj način smo tamo, takođe, unapredili kvalitet provođenja vremena za cele porodice“, izjavio je Markov.

Ministarska Kisić je izrazila zadovoljstvo današnjom posetom i rezultatima projekta:

„Zaista je veliko zadovoljstvo danas biti sa prijateljima u Opovu. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je u toku prošle godine i tokom ove godine podržalo projekte opštine kada su u pitanju mere populacione politike, izdvojili smo nešto više od 11 miliona dinara prošle, a ove godine osam miliona dinara i evo produkti našeg zajedničkog rada se vide, i zaista ova sreća i radost dece i omladine se ne mogu izmeriti. Zajedno smo izgradili dva dečja parka u Opovu i Sakulama, kao i mobilijare u parkovima, tako da smo postaknuti ovakvim odličnim radom i same opštine Opovo, podržali sve projekte ove godine i sigurno ćemo se opet zajedno videti, a cilj svih naših aktivnosti jeste upravo ovo, da budemo okruženi mladim ljudima, da nas bude što više i da se celom našom Srbijom samo vide dečiji osmesi“, poručila je ministarka Kisić.

Nakon obilaska porodičnog parka, ministarka je zajedno sa domaćinima prošetala opovačkim parkom gde je pogledala Vilu Helenu, galeriju i kulturni centar, a nakon toga je u kabinetu predsednika opštine održan radni sastanak.

(Pančevac/Glas Opova)

BRAVO, MILICE! Gimnazijalka iz Kikinde osvojila 2 zlatne medalje iz fizike na Svetskom takmičenju u Turskoj!

FINANSIRANJE NAUČNOISTRAŽIVAČKIH RADOVA: AP Vojvodina pomaže razvoj umetnosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.