Episkop Ilarion u crkvi Lazarici: Bog je izvor svakog postojanja

Ja sam onaj ko jeste. Tajna života je zapretena u onim bićima koja imaju tu tajnu koju zovemo ličnost, odnosno mogućnost da postanu ličnost.

12:07

27.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV HRam

Bog je došao u ovaj svet, postao je čovek da bi nam pokazao da postoji kao konkretno biće, da je On izvor svakoga postojanja, jer postojanje i život nije nešto neodređeno što je rasplinuto u nekom metru, u vazduhu, nego postoji samo ono što postoji kao ličnost, rekao je danas Episkop Ilarion u besedi.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop novobrdski g. Ilarion, načalstvovao je na svetom evharistijskom sabranju u crkvi Lazarici na Zvezdari, u Lazarevu subotu, 27. aprila 2024. godine.

Episkopu Ilarionu sasluživali su prezviteri i đakoni Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, u molitvenom prisustvu vernog naroda Božijeg.

U arhipastirskoj besedi, Preosvećeni Episkop je rekao da je Bog došao u ovaj svet, postao je čovek da bi nam pokazao da postoji kao konkretno biće, da je On izvor svakoga postojanja, jer postojanje i život nije nešto neodređeno što je rasplinuto u nekom metru, u vazduhu, nego postoji samo ono što postoji kao ličnost, samo onaj kome možeš da se obratiš i zato je Gospod i sebe objavio Mojsiju u kupini, rekavši: Ja sam onaj ko jeste. Tajna života je zapretena u onim bićima koja imaju tu tajnu koju zovemo ličnost, odnosno mogućnost da postanu ličnost.

(Pančevac/TV Hram)

DANAS JE LAZAREVA SUBOTA Ovi običaji donose SREĆU NA VRBICU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.