OVO SU POSLOVI IZ SNOVA Radi se od kuće, a satnica i preko 200 evra!

19:00

28.04.2024

Podeli vest:

pexels-pixabay

Prema istraživanju koje je sprovela kompanija Upwork, broj frilensera u SAD je dosegao rekordni nivo od 64 miliona ljudi, što je značajan porast sa ranijih 60 miliona.

Sve veći broj Amerikanaca se odlučuje za frilensing, a kako raste potražnja za nezavisnim radnicima, otvara se mnogo prilika u kojima se može dobro i zaraditi.

Frilenseri su postali ključni za mnoge kompanije koje žele da smanje troškove zaposlenih i prostora, smatra Yoav Hornunga, vođe vertikalnog marketinga i inovacija u Fiveru.

Izveštaj MBO Partnersa iz oktobra 2023. godine pokazuje da frilenseri mogu zaraditi i šestocifrene sume. Broj nezavisnih radnika koji zarađuju 100.000 dolara ili više godišnje povećao se za 53% između 2021. i 2023. godine, piše Si-En-Bi-Si.

Uslugama za koje ljudi angažuju nezavisne stručnjake stalno raste potražnja, a frilenseri traže najbolje prilike za zaradu u skladu sa svojim veštinama.

Najtraženiji poslovi i koliko se može zaraditi
Freelancer.com je identifikovao pet traženih poslova koje možete raditi od kuće, a prema njihovoj bazi podataka, možete zaraditi i više od 100 dolara po satu:

Programiranje – prosečno 250 dolara po satu

Razvoj i upravljanje e-trgovinom – prosečno 250 dolara po satu

Grafički dizajn – prosečno 140 dolara po satu

Pretvaranje zvuka u tekst – prosečno 200 dolara po satu

Kreativno pisanje – prosečno 140 dolara po satu

Potražnja za stručnjacima koji se bave izradom e-prodavnica naglo je porasla, a globalno tržište e-trgovine u stalnom je porastu, posebno tokom pandemije koronavirusa, kada su mnoge kompanije prešle na onlajn poslovanje.

Frilens poslovi mogu biti kratkoročni ili dugoročni, plaćeni po satu ili po projektu. Kao frilenser, možete se istaći stvaranjem digitalnog portfolija i promovisanjem svojih veština na platformama kao što su Upwork, Freelancer.com, Fiverr, TaskRabbit i drugim sličnim platformama.

(Pančevac/Alo)

OBJAVLJEN PORESKI KALENDAR ZA MAJ Evo kad stižu prve obaveze

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.