VOJVODINA TEŠKO DO POBEDE Dinamo iz Pančeva bez finala plej ofa rukometne Superlige

09:59

28.04.2024

Podeli vest:

RK Dinamo Pančevo

Rukometaši Vojvodine savladali su Dinamo sa 27:25 po drugi put u seriji i tako overili plasman u finale plej-ofa. U prvom meču novosadski tim slavio je nakon sedmeraca sa 33:32.

Uvodni minuti protekli su u znaku golmana Dinama Milana Kosanovića koji je vezao nekoliko odbrana i nagovestio partiju sličnu prvoj kada je imao dvocifren broj intervencija.

Mučila se Voša na startu sa realizacijom napada, ali su put do gola nalazili sa linije sedam metara sa koje je odličan bio Vukašin Vorkapić. Čuvar mreže gostiju Fran Lučin ponovo je bio na zavidnom nivou i pravio je problem šuterima crno-žutih. Pivoti obe ekipe Ilija Bogdanović i Luka Rogan bili su efektni.
Nakon 20 minuta rezultat je bio nerešen 7:7, i naslućivao je na novu rukometnu dramu. U finišu prvog poluvremena gosti su „dodali gas” i sa tri gola više otišli su na predah pred odlučujućih 30 minuta.
Drugi period je nešto bolje počela Vojvodina, a trener Rojević imao je razloga za optimizam pošto je Vukašin Vorkapić postigao prvi gol iz kontre po kojoj je prepoznatljiv. Kaskali su gosti konstantno, ali nizu dozvolili Pančevcima da naprave osetniju razliku.

Razigrao se povremeni reprezentativac Srbije iz redova Voše Jovica Nikolić, ali ni to nije pomoglo Novosađanima da preokrenu rezultat. Na nesreću gostiju, iskusni Milan Kosanović bio je nadahnut i sprečio je nekoliko već viđenih golova. Pred završnih deset minuta bilo je 21:21.

Golom Živana Pešića novosadski tim je po prvi put poveo nakon uvodnog minuta. Kada se Voša dokopala vođstva nije bilo spasa sa četu Dragana Markovića.

Crveno-beli su zahvaljujući intervencijama Frana Lučina i iskustvu priveli meč kraju i plasirali se u finale plej-ofa Superlige gde će odmeriti snage sa pobednikom serije u kojoj se sastaju Metaloplastika i Partizan.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели RK Dinamo Pančevo (@rukometni_klub_dinamo_pancevo)

Dinamo – Vojvodina 25:27 (13:10)

PANČEVO: Hala Strelište, gledalaca: 500. Sudije: Antić (Beograd) i Jakovljević (Zemun). Sedmerci: Dinamo 6 (6). Vojvodina 7 (7). Isključenja: Dinamo 8, Vojvodina 4 minuta.

DINAMO: Ćirović, Ignja, Dornjei 3, Stamenković 3, Arsić, Bogdanović 4, Perović 7 (6), V. Stamatović, Ostojić 1, N. Stamatović, Kosanović (9 odbrana), Kostadinović, Jezdimirović, Ilić 2, Pavlović 4, Grozdanić 1.

VOJVODINA: Lučin (12 odbrana), Vorkapić 7 (7), Vukovljak, Aziz, Ratković, Trnavac, Milenković 2, Pušica, Rađenović, Pešić 6, Tomić, Rogan 4, Đorđić 4, Golubović, Puhovski, Nikolić 4.

 

(Pančevac/Dnevnik)

JOŠ JEDNA MEDALJA ZA JEDINSTVO IZ KAČAREVA Džudista Radan Čigoja osvojio zlato na turniru u Brusu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.