DEKA VLADA JE HEROJ BEOGRADSKOG MARATONA: U 90-oj trčao rame uz rame sa mladima, pa dobio GROMOGLASAN APLAUZ

11:52

29.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram

Vladimir Stevanović, široj javnosti poznat kao “deda (čika) Vlada”, proslavio je u martu svoj  90. rođendana, a juče je još jednom potvrdio da je zasluženo nosi  titulu trkača sa ogromnim srcem i neumornom voljom.

Naime, iza nas je 37. izdanje Comtrade Beogradskog maratona, gde smo videli pravi spektakl i fenomenalne slike sa ulica prestonice, gde su bile reke ljudi.

Jedna od scena koja je oduševila Beograđane jeste i to što je influenserka Nela Bunčić trčala u drugom stanju sa vidljivim stomakom. Ona je u jednom momentu naišla na deda Vladu, koji ima 90 godina i koji je trčao sa hiljadama ostalih takmičara.

Poznata srpska influenserka je zastala kada je naišla na 90-godišnjeg Vladu, koji je dao domaći zadatak mnogim mladićima, posebno onima koji ne vode zdrav način života i koje „mrzi da treniraju“.

Vlada je oduševio sve koji su prolazili pored njega, pa su mu svi koji bi prošli aplaudirali.

Njegova priča počinje sasvim slučajno, pod uticajem inspiracije koju je dobio od starije dame koja je trčala na prvom beogradskom maraton. Taj trenutak prerastao je u njegovu strast prema trčanju.
Njegovi prvi koraci kao trkač dogodili su se već na drugom  Beogradskom maratonu 1989. godine, kada je imao 55 godina. To je bio početak jednog izuzetnog putovanja – od polumaratona do maratona, pa čak i ultramaratona (100 km). Njegova upornost i neiscrpna energija čine ga pravim uzorom za sve trkače, bez obzira na godine.

Danas, dok stoji na pragu svoje desete decenije života, deda Vlada je postao svetionik motivacije za mnoge mlađe trkače. Njegovo jednostavno, ali duboko geslo  “Nikad nije kasno da neko počne da trči” svedoči o snazi volje i mogućnosti promene u bilo kom trenutku života.

(Pančevac/Espreso)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.