REKONSTRUISAN PUT DO VELIKE SRPSKE SVETINJE Sada će se lakše stizati do manastira Jovanje

14:26

02.05.2024

Podeli vest:

RINA

Čačak – Manastir Jovanje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri velika je svetinja i Božija kuća koju obilazi veliki broj vernika iz sih delova Srbije. Ušuškan u samoj klisuri do njega je vodio stari prilazni put, koji sada u potpunosti rekonstruisan a proširen je i parking.

– Nakon što se sestrinstvo manastira, pre nekoliko meseci obratilo lokalnom rukovodstvu da im se obezbede uslovi koji im nedostaju za nesmetano funkcionisanje, sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada, i sada manastir Jovanje ima kvalitetan prilaz i veći parking za sve one koji žele da ga posete. Grad će učiniti sve što je u mogućnosti, kako bi se uslovi u ovom manastiru još unapređivali i kako bi se i na taj način upotpunila turistička ponuda čitave Ovčarsko-kablarske klisure, rekao je za RINU gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

On je dodao je ovo samo jedan u nizu svih infrastrukturnih radova, u proteklih nekoliko godina, a koji su se ticali poboljšanja infrastrukture u našim svetinjama.

– Od manastira Stjenik i Vujan, preko Blagoveštenja, gde je urađena pristupna saobraćajnica sa dva parkinga, preko Uspenija i Vaznesenja, pored koga su obezbeđena dva parkinga i odlična prilazna saobraćajnica. Tokom leta počećemo i rekonstrukciju infrastrukture za naš manastir Nikolje, gde će se raditi novi kotao i nova razvodna instalacija za grejnu mrežu, jer nam je želja da pomognemo sestrinstvu manastira da što bolje funkcionišu tokom zimskih meseci – podsetio je i najavio gradonačelnik Čačka Todorović.

(Pančevac/RINA)

DIGLI SVETINJU IZ PEPELA Meštani je sagradili svojim rukama za samo tri meseca: Jedinstvena crkva u selu Donja Orovica

SRPSKA SVETINJA JE BEZBEDNA Radovi na rekonstrukciji puta do manastira Mileševa biće gotovi do kraja maja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.