MEĐUNARODNI DAN BABICA NA USKRS Mitić: To nije posao, već način života

17:02

03.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Zanimanje babice je jedan je od najlepših, najodgovornijih i najhumanijih poziva.Međunarodni dan baice svoj praznik obeležava od 1992. godine.Babice, kao stručne medicinske sestre su spona između pacijenta i doktora i veoma su bitne za žene koje se nalaze u fazi najvećeg bola i radosti.

Posao babice je po mnogima najstarije zanimanje na svetu, pre svega izuzetno odgovoran, istovremeno i veličanstven, jer se prisustvuje i pomaže da novi život dođe na svet.

Međunarodni dan babica obeležava se 5. maja i pada na najveći hrišćaniskuh praznik zato neće biti dodatnih akctivnosti ali i tokom praznika je radno. Koleginice u službi polivalentne patronaže, tako i babice u porodilištu u dispanzeru .Posao babice nije posao to je način života jeste najlepši jer su naši pacijenti zdravi , oni nam se raduju i mi smo izvor života kada prve prihvatimo bebe i velike emocije koje mi delimo sa majkom i čitavom porodicom.

One su tu da pruže savet , smire ohrabre mame ibebeama pruže negu. Zato važno da se slučaju stručnjaci a ne doctor gugl.

Telefon je 247 aktivan zovite slobodno i uvek naglašavamo i moje koleginice i ja da informacije uvek tražite od zdravstvenih radnika a ne na internet i od komšinice, kume jesu ti saveti dragoceni ali pitajte one koji su stručne rekla je Jelena Mitić.

Kako su babice direktno povezane sa zdravljem majki i djece, veoma je bitno skrenuti pažnu javnosti na ogromnu ulogu koju babice imaju u zdravstvenom sistemu.Svetska zdravstvena organizacija svake godine skreću pažnju na važnost babica prilikom rađanja novih beba brizi o majkama za vrijeme, ali i nakon porođaja.

(Pančevac/RTV Pančevo)

TRADICIJA SE NASTAVLJA U Sefketinu se na Uskrs održava manifestacija „Lov na uskršnja jaja“

ZAVOD „PANČEVAC” PRVI U SVEMU! 24-satni holter krvnog pritiska s nalazom kardiologa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.