Maja Gojković prva predsednica Pokrajinske vlade

U svom ekspozeu o planu i programu rada naglasila je kako joj je posebno zadovoljstvo što je prva žena u istoriji izvršne vlasti AP Vojvodine.

14:28

08.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV

Skupštine AP Vojvodine izabrala je danas novu Pokrajinsku vladu sa Majom Gojković na čelu, koja je u svom ekspozeu o planu i programu rada naglasila kako joj je posebno zadovoljstvo što je prva žena u istoriji izvršne vlasti AP Vojvodine.

Gojković najavila je da će razvojni projekti, kapitalna ulaganja i interes građana biti prioriteti u radu njenog kabineta, a da će zajedno sa republičkom vladom i drugim organima vlasti – Vojvodina biti „motor razvoja“.

„Ekonomski razvoj biće na prvom mestu prioriteta. Visok životni standard, energetski održiva Vojvodina, zelena Vojvodina i Vojvodina po meri svih njenih građana“, istakla je Maja Gojković.

Najavila je da će vojvođanska vlada „u punoj meri“ nastaviti da afirmiše „to da je Srbija jedna i jedinstvena, a da Vojvodina bude njen deo na koji će biti ponosna“.

Svi građani će u narednom periodu, kroz dalji rast zaposlenosti, osetiti rast životnog standarda, obećala je Gojković.

Potpredsednica Vlade biće Sandra Božić, a poslanici su izabraći i resorne sekretare.Vladimir Galić biće pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, dr Milan Popov, vodiće resor zdravstva, Robert Otot obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, a Aleksandar Sofić zadužen je za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Dane Basta novi je pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Bojan Vranjković za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, a Nemanja Erceg za urbanizam i zaštitu životne sredine Profesor dr Branko Markoski na čelu je resora za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Nenad Ivanišević vodiće privredu i turizam, a Predrag Vuletić socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Finansije su poverene Smiljki Jovanović, a Aleksandra Ćirić Bošković brinuće o kulturi, javnom informisanju i odnosima sa verskim zajednicama.

Na prethodnoj sednici za predsednika Skupštine Vojvodine izabran je Balint Juhas, a za potpredsednika i to Damir Zobenica (SNS), Aleksandra Maletić (SNS), Nemanja Zavišić (SNS) i Boris Novaković (SPS-JS), objavila je Radio-televizija Vojvodine.

(RTS)

SVEČANA CEREMONIJA Vučić i Si potpisali Zajedničku izjavu. NOVO POGLAVLJE U ČELIČNOM PRIJATELJSTVU KINE I SRBIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.