NEDELJA SEĆANJA Odavanje poštovanja žrtvama u Sakulama i Barandi

18:30

11.05.2024

Podeli vest:

GLAS OPOVA

Sve osnovne i srednje škole od 7. do 10. maja kroz različite aktivnosti obeležile su Nedelju sećanja i zajedništva, čiji je cilj odavanje poštovanja žrtvama, podrška njihovim porodicama, prijateljima i široj zajednici, javlja Glas Opova.

Ministarstvo prosvete pozvalo je škole, da godinu dana od svirepih zločina u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, u Duboni i Malom Orašju, a sedam meseci od strašnog zločina u Niškoj Banji, u Nedelji sećanja i zajedništva, aktivno izraze poštovanje prema tragično prekinutim životima, u vidu  različitih aktivnosti koje su usmerene na negovanje kulture sećanja, razvoj i promociju humanosti, empatije, tolerancije, poštovanja, dijaloga i oplemenjivanja našeg društva.

U OŠ ,,Zoran Petrović” Sakule i njenom izdvojenom odeljenju u Barandi je Nedelja sećanja i zajedništva obeležena slikom, pesmom, esejima, izložbom kućnih ljubimaca, maskenbalom, humanitarnom akcijom prikupljanja garderobe, obuće i školskog pribora, ekološkom akcijom. Posađena je prva ruža-stablašica u budući Ružičnjak sećanja. Napisane su poruke prijateljstva na betonskim stazama.

(Pančevac/Glas Opova)

AMSS Kamioni na Horgošu i Kelebiji čekaju 5 sati, a na prelazu Batrovci 2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.