VAŽNO JE: Održan Bazar zdravlja u NARODNOJ BAŠTI

Medicinske sestre iz Doma zdravlja, Opšte bolnice i  Zavoda za javno zdravlje Pančevo na platou u Narodnoj bašti organizovale su Bazar zdravlja,  povodom obeležavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara.

12:16

11.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Pančevo

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva u Narodnoj bašti organizovan je Bazar zdravlja. Medicinske sestre i lekari organizovali su akciju preventivnih pregleda  i omogućili sugrađanima da provere svoje zdravstveno stanje šetajući kroz Narodnu baštu.

Medicinske sestre iz Doma zdravlja, Opšte bolnice i  Zavoda za javno zdravlje Pančevo na platou u Narodnoj bašti organizovale su Bazar zdravlja,  povodom obeležavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara. Proslavu svoga dana one su obeležile radno, pridružili su im se i lekari kako bi sugrađanima omogućili  da provere svoje zdravstveno stanje.

Marija Kračun, glavna sestra Doma zdravlj, podsetila je da se 12. maja obeležava Međunarodni dan sestrinstva u čast Flore Nanjtingel koja je začetnica modernog sestrinstva.

Ispred Doma  zdravlja postavljen je štand patronaže, opšte medicine, stomatološke službe,  kao i služba za zdravstevnu zaštitu školske i predškoleske dece. Dom zdravlja je proveravao nivo šećera u krvi, telesnu težinu, a deleni su i  besplatni saveti kao i propratni materijali.

Medicnske sestre iz pančevačke bolnice dale su svoj doprinos akciji u želji da građani unaprede svoje zdravlje, rekla je Maja Šobot, glavna sestra Opšte bolnice.

„Poenta je da okupimo i promovišemo našu profesiju. Medicinske sestre i tehničari su struka  koja je  generalno najbrojnija zdravstvenih radnika i jedna smo od najvažnijih karika celokupnog zdarvstvenog sistema, imamo veliku ulogu u unapređenju zdravlja i samim tim promocijom naše struke promovišemo zdravlje. Mi se konstantno usavršavamo i trudimo se da pomeramo granice naše profesije,   ali ono što bi istakla je naša humanost i ljubav prema profesiji“.

Marina Krčadinac, strukovno medicinska sestra, rekla je da je na štandu Zavoda za javno zdravlje, gde se govorilo o zdravim stilovima života,  bilo veliko interesovanje.

„Mi već tradicionalno obeležavamo Međunarodni dan sestrinstva i zajedno sa kolegama iz bolnice, Doma zdravlja i učenicima Medicinske škole, organizujemo preglede. Tu je naša doktorka Sneža koja  na specijalnoj vagi proverava sve važne parametre“.

Na Bazaru zdravlja svi zainteresovani građani su imali  priliku da izmere krvni pritisak, šećer u krvi, visinu, težinu, odrede indeks telesne mase, utvrde faktore rizika i dobiju zdravstvene savete.

(Pančevac/RTV Pančevo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.