STEVANOVIĆ: Kultura nisu samo zgrade

Naša Galerija savremene umetnosti konačno je dobila stalni prostor. To pokazuje da, kada se udružimo, možemo da postignemo velike stvari, što i jeste zaista Pančevo sutra.

08:50

17.05.2024

Podeli vest:

Milan Šupica

„Kultura je jedan od najvažnijih segmenata u životu svih nas Pančevaca i zato objekti u kojima se održavaju kulturno-umetničke manifestacije i kulturni programi nisu samo obične zgrade”, izjavio je gradonačelnik Aleksandar Stevanović, koji je obišao Galeriju savremene umetnosti u novom prostoru.
– To su mesta gde stvaramo uspomene, mesta gde baštinimo našu kulturu i čuvamo našu tradiciju. Zato smo u prethodnom periodu, posle sedamnaest godina, rekonstruisali i veliku salu Doma kulture „3. oktobar” u Banatskom Novom Selu. I dvorana Kulturnog centra posle opsežne rekonstrukcije od pre neku godinu ponovo je zasijala. Svi prostori su namenjeni svim građanima. Tako je i naša Galerija savremene umetnosti konačno dobila stalni prostor. Sve su to projekti koji su od velikog značaja i koji pokazuju da, kada se udružimo, možemo da postignemo velike stvari, što i jeste zaista Pančevo sutra – kazao je Stevanović.

Galerija savremene umetnosti  se u ponedeljak uselila  u novi prostor na uglu ulica Dimitrija Tucovića i Miloša Crnjanskog. Isti dan  otvorena je i izložba „Zlatne godine Galerije” na kojoj su izloženi radovi umetnika koji su dobili najveći broj nagrada na Salonu umetnosti Pančeva.

(Pančevac)

SVEČANO U PANČEVU Otvoren novi prostor Galerije savremene umetnosti

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.