Vučinić: Predsednik Vučić u UN odbranio čast i obraz svih Srba!

13:24

24.05.2024

Podeli vest:

SNS

Dina Vučinić, član Izvršnog odbora Srpske napredne stranke i član Gradskog veća za obrazovanje, istakla je da najveće zasluge za to što je Rezoluciju o navodnom genocidu u Srebrenici podržalo samo 43 odsto država članica UN, pripadaju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Rezoluciju o navodnom genocidu u Srebrenici nije podržala većina članica Ujedinjenih nacija. Kad se saberu države koje su glasale protiv, one koje su bile uzdržane i države koje nisu glasale, rezoluciju nije podržalo 107 država“, podsetilaje Vučinić i dodala:

S druge strane, uz pomoć pritisaka i ucena, predlagači rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici, uspeli su da ubede 84 države da podrže njihov predlog, ali nisu uspeli da ponize, slome i obeščaste Srbiju i srpski narod“.

Vučinić je naglasil da je „na strani Srbije većina članica Ujedinjenih nacija. Na strani Srbije je većina čovečanstva“.

„Najveće zasluge za to što je rezoluciju podržalo samo 43 odsto država članica, pripadaju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je u sedištu Ujedinjenih nacija uspeo da dokaže da rezolucija nije utemeljena u istini, da nije zasnovana na dobrim namerama, da nije posvećena miru već novim podelama i, što je za srpski narod najvažnije, uspeo je da celom čovečanstvu ukaže na činjenice da u Srebrenici nije počinjen genocid, i da je srpski narod jedina stvarna i istinska žrtva genocida na Balkanu“, navela je Vučinić i naglasila:

Predsednik Srbije se borio za istinu. Za pravdu. Za čast i obraz srpskog naroda.
Koliko je važno da se Srbima ne nametne pečat genocidnog naroda najbolje znamo mi izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Nad nama je u Drugom svetskom ratu, i tokom građanskih ratova u bivšoj Jugoslaviji izveden najstravičniji genocid koji ljudski um može da zamisli. Mi znamo koliko smo stradali. Koliko nas je zaklano, ubijeno maljevima i bačeno u jame, od Jadovna, Donje Gradine, Livna, Siska, Stare Gradiške i zloglasnog Jasenovca. Koliko nas je stradalo u Bratuncu, koliko nas je stradalo, proterano i obespravljeno u „Bljesku“ i „Oluji“.
Mi iz kolona s Petrovačke ceste znamo šta je stradanje, i znamo da su Srbi ponosan i čestit narod, i nema te rezolucije koja može da pomrači naš doprinos slobodarskoj istoriji Evrope i sveta. Predsedniče, harbro ste se borili. Predsedniče, mi smo uz vas. Za Srbe. Za Srbiju. Za pravdu i istinu.

(Pančevac)

CRNOGORSKI NACIONALNI SAVET O GLASANJU U UN: Spajić obrukao Crnu Goru kao malo ko pre njega

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.