CRNOGORSKI NACIONALNI SAVET O GLASANJU U UN: Spajić obrukao Crnu Goru kao malo ko pre njega

12:52

24.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

BEOGRAD – Crnogorski nacionalni savet u Srbiji osudio je danas odluku zvanične Podgorice da podrži rezoluciju UN kojom je 11. jul proglašen Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine.

Savet crnogorske nacionalne manjine saopštio je da se ograđuje od postupka predstavnika Crne Gore u UN i od „zvanične politike Vlade Crne Gore u odnosu na Srebrenicu“.

„Predsednik Vlade Crne gore, Milojko Spajić, treba da zna da Crna Gora nije dugme na reveru moćnika pa da se ponaša u skladu s njihovim zamislima. Sramota me je što ste obrukali Crnu Goru, kao malo ko pre vas. U srozavanju crnogorske časti i obraza prevazišli ste čak i Mila Đukanovića, a to je, složićemo se, bio gotovo nemoguć poduhvat“, naveo je predsednik Crnogorskog nacionalnog saveta Dragoljub Malović.

Ocenio je da će Crna Gora „ponovo postati slobodna“ i da će joj „čast i ponos ponovo biti važniji od donacija iz evropskih, ili američkih fondova“.

„I, tada kad se ponovo posveti vrednostima koje ne mogu da se izmere parama i materijalnim bogatsvima, shvatiće da nema bližeg, pouzdanijeg, niti boljeg prijatelja od bratske Srbije, snažnijeg i važnijeg saveznika od istine i pravde“, dodao je Malović.

(Pančevac/Beta )

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.