IGRE BEZ INTERNETA U subotu na SC Mladost! Božić: Deca će se takmičiti u 10 disciplina

16:58

29.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

U subotu 1. juna na Sportskom centru „Mladost“ biće održana po prvi put manifestacija „Igre bez interneta“. Na igrama učestvuju mališani iz 12 pančevačkih osnovnih škola a takmičiće se u različitim sportskim disciplinama, od navlačenja konopca, igri između dve vatre, plesu sa loptom do brzog jedenja krempita. Organizatori manifestacije su Turistička organizacija Pančevo i udruženje Od gola do gola, uz podršku Grada Pančeva.

Igre bez interenta su gradska manifestacija koja se ove godine po prvi put odžava u Pančevu, na Sportskom centru Mladost. Učenici iz prijavljnih pančevčkih škola družiće se i takmičiti sa svojim vršnjacima u različitim disciplinama. Prema rečima Tatajan Božić gradske većnice za obrazovanje, cilj održavanja manifestacije je da se deca odvoje od savremene tehnologije i provedu vreme napolju.

„Odazvalo se 12 škola, manifestacija počinje u subotu u 12 časova i trajaće do 16 časova i posle toga je predviđena pena parti. Cilj manifestacije je kao što i ime kaže da deca malo tehnologiju stave po strani iako se bez tehnologije ne može ali da ovoga puta nauče i igre koje nisu na kompjuteru već da nauče igre koje su igrali oni u vremenu kada nije bilo moblilnih telefona i računaru. Te igre nisu zaboravljene, mi ih se sada smo podstćamo, u školama ima tih igara, kao što je između dve vatre ili školice, ali je sada ovo nešto na nivou grada gde ćemo svu decu potsetiti i pozvati ih na takmičenje u starim i po malo zaboravljenim igrama“, rekla je Tatjana Božić – gradska većnica za obrazovanje.

Prema rečima Tatjane Božić veoma je važno što su i roditelji mališana podražali održavanje ovog događaja

„Pozvani su svi saveti roditelja iz škola iz kojih deca učestvuju a i oni koji ne učestvuju nadam se da će naredne godine da svi dođu da se svi zajedno zabavimo jer će biti različitih aktivnosti ne samo za takmičare već i za goste i zato ih pozivamo da se svi zajedno zabavimo u prirodi“, dodala je Tatjana Božić – gradska većnica za obrazovanje

U subotu, 1. juna manifestacija počinje u 12 sati, a predviđeno je da se deca takmiče u 10 dispcilina: u nadvlačenju konopca, skakanju u džaku, preprekama sa jajetom, košarci, atletici, igri između dve vatre. Mališani će se oprobati i u brzom jedenju krepmpita, igri sa klikerima i školici. Za najbolje su organizatori obezbedil pehare i zahvalnice.

(Pančevac/RTV Pančevo)

BARUTANA: Održan ,,Sajam sporta u gradu sporta 2024“

PRELEPA SLIKA IZ VRŠCA Mali sajam sporta održan u južnobanatskom gradu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.