NOVO SELO: Za Duhove po tradiciji bridž, balote, „Fijakerijada“ i mnogo toga još

14:47

20.06.2024

Podeli vest:

Foto: Banatski dobošar

Novoseljani će predstojećeg vikenda obeležiti seosku slavu Sveta Trojica –Duhovi, kada će biti upriličeni brojni i raznovrsni sadržaji.

Tako će prvog dana, u subotu, 22. juna, pored ostalog, šestu godinu zaredom biti održan  „Turnir prijateljstva“ u organizaciji Odbojkaškog kluba BNS.

Ljubiteljima odbojke tog dana će se počev od 10 sti u sportskoj dvorani predstaviti ekipe beogradski „Imlek“ , „Bečej“, „Radnik“ Bijeljina i pomenuti BNS.

Istog dana, Bridž klub BNS će po 28. put biti domaćin velikog parskog bridž turnira.

Predsednik kluba Jonel Simulj ističe da ima mnogo prijava za to takmičenje i da se očekuje oko 40 parova.

Pored brojnih gostiju iz Beograda, Novog Sada, Pančeva, Jagodine, Vrnjačke Banje svoje učešće na ovom tradicionalnom turniru najavili su i takmičari iz sesedne Rumunije (Temišvar i Arad) i Republike Srpske (Banja Luka).

Domaćini iz Bridž kluba BNS predstaviće se sa pet ekipa.

U organizaciji Sportsko-balotaškog udruženja „Dinara“, na novoizgrađenom terenu pokraj stare železničke stanice, u nedelju, 23. juna, na sam dan seoske slave, po 21. put biće održan turnir u balotama.

Prema rečima koordinatora udruženja Špire Tutuša, ovogodišnji turnir okupiće oko 25 ekipa iz Pančeva, Vršca, Batajnice, Mirijeva, Inđije i Banatskog Novog Sela, a za prva tri mesta su obezbeđeni pehari i medalje.

Članovi Konjičkog kluba „Budućnost“ će drugog dana seoske slave u ponedeljak, 24. juna, od 13 sati po 22. put upriličiti paradu konja i fijakera.

Tokom slavskih dana u Novom Selu biće i fudbala, tenisa, šaha, golubarskog nadmetanja, izložbe rukotvorina udruženja žena, foklora, koncerta muzičke škole „Jovan Bandur“…

(Pančevac/J. Filipović)

NOVO SELO U ZNAKU FOLKLORA: Mnogo lepih igara i radosnih lica

BANATSKO NOVO SELO IMA ČIME DA SE DIČI: Dečiji ansambli osvojili zlatna odličja na Muzičkom festivalu dece Vojvodine

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.