SRPSKI HOLIVUD Ivo Car uz pomoć brata napravio nova dobro poznata slova na krovu Šumadije

12:18

21.06.2024

Podeli vest:

RINA

Gornji Milanovac – Na planini Rudnik u selu Mutanj, jedna prelepa livada postala je prava turistička atrakcija i to zahvaljujući entuzijazmu samo jednog čoveka. Ivan Jakovljević poznatiji kao Ivo Car napravio je Srpski Holivud i to tako što je podigao kredit i postavio čuvena slova koja se mogu videti i na brdu iznad Los Anđelesa. Ipak, nakon 17 godina došlo je vreme za malu popravku dobro poznatih slova.

– Stari natpsi je napravljen još 1. novembra 2007. godine, pada sam podigao kredit i otplaćivao sam ga dve godine, tako sam uzeo materijal koji mi je bio neophodan. Za tih 17 godina koliko je prošlo, slova su dotrajala i zardjala, sve je delovalo nekako ružno i neuredno. U februaru ove godine došao je jedan moj brat Ivan Stojanović, koji mi je ponudio da rekonstruišemo čitav natpis, na šta sam odmah pristao, ali sam i rekao da je to mnogo novca. On mi je pomogao kad je reč u novcu, kupio je gotovo sav materijal, a ostalo sam pokrio iz ličnih sredstava, kaže Ivo Car za RINU.

Od starog natpisa ostali su samo noseći stubovi, kompletna stara slova su poskidali, kao i drvene daske koje su nosile natpis.

– Napravili smo nova slova i ušafili, a kasnije smo premazali belom bojim, i moja supruga Nataša je lično okrečila ćetkom i fabrom. Oko tri meseca su trajali svi radovi i gde sam naišao na pomoć svih, od komšija, rodbine i porodice. Malo smo natpis i osvežili, dodali smo mali detalj u obliku zelene šajkače, jer ako je „srpskih holivud“, bez toga se ne može, dodaje ovaj vredni Šumadinac.

Srpski HolivudRINA

Prethodnih godina kroz Srpski Holivud prošlo je na hiljadu gostiju, a osim čuvemog natpisa Ivo Car se potrudio da zaista na ovoj lokaciji ima dosta sadržaja pa je tako napravio i najveću ljuljašku u Šumadiji na kojoj se prave neverovatne fotografije, zatim platformu za zaljubljene, ludi kamen, krčmu u planini i još mnogo toga.

Ova atrakcija bila bi potpuna kada bi imala smeštajne kapacitete, ali za sada je, kako kaže, Ivo Car to finansijski nemoguće stoga kad bi neko od investitra prepoznao ovu lokaciju i možda izgradio restoran sa smeštajem to bi bio pun pogodak. Nema sumnje da bi se turistički posao u ovom srcu Srbije zaista dobro razvijao.

A dok se ne pojavi investitor, Ivo Car i njegova supruga su tu da sa svojim domaćim sokovima i ukusnim kolačima posluže goste. Ovaj mladi čovek je najbolji primer kako se voli svoje selo i ne napušta se, već se oko njega trudi i ulaže se, pa čak i podižu krediti kako bi zasijalo svetskim sjajem.

(Pančevac/RINA)

Kilometre gazi kao od šale čak i po vrućini: Autistični dečak heroj sa majkom krenuo peške na hodočaše do Ostroga

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.