DOBAR RAZGOVOR SA ILVOM JOHANSON Vučić: Zahvalio sam joj što je Srbija prepoznata kao pouzdan partner

12:54

25.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram: buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa evropskom komesarkom za unutrašnje poslove Ilvom Johanson.

– Dobar razgovor sa komesarkom EU Ilvom Johanson o saradnji sa Evropskom unijom, pitanjima ilegalnih migracija, usklađivanju viznog režima, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, kao i o drugim značajnim pitanjima. Istakao sam da je Srbija posvećena saradnji u oblasti spoljne i bezbednosne politike sa EU u meri u kojoj ne bismo ugrozili svoje vitalne nacionalne, političke i ekonomske interese.

Zahvalio sam komesarki na tome što je Srbija od strane EU prepoznata kao pouzdan partner po pitanju migracija, dok je postupanje naše zemlje tokom dugogodišnje migrantske krize ocenjeno kao izuzetno odgovorno, humano i solidarno. Srbija nastavlja pažljivo da prati migraciona kretanja i odgovorno preduzima mere u tom smislu, što potvrđuje i danas potpisani Sporazum o operativnim aktivnostima koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu FRONTEX u Republici Srbiji.

Poručio sam da je naša zemlja u potpunosti posvećena dijalogu sa Prištinom, ali da je prevashodno neophodno osigurati bezbednost srpskog stanovništva i bez daljeg odlaganja sprovesti sve obaveze iz do sada postignutih dogovora. Istakao sam da se po pitanju Kosova I Metohije nalazimo u izuzetno teškoj situaciji, te da Srbi sa KiM trpe nepodnošljiv pritisak i druge oblike prinude izazvane jednostranim potezima Prištine.


Pozdravio smo usvajanje Uredbe o Uspostavljanju instrumenata za reformu i rast za Zapadni Balkan, kojom su predviđena sredstva namenjena sveobuhvatnim reformama našeg regiona, čime je EU pokazala svoju opredeljenost da se evropska integracija Zapadnog Balkana produbi i intenzivira – poručio je Vučić.

(Pančevac)

PREDSEDNIK VUČIĆ: Kriza u Evropi i svetu će ESKALIRATI u narednim mesecima

ISKRENO PRIJATELJSKI SUSRET Predsednik Vučić sa Balintom Pastorom o razvoju Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.