PETKOVIĆ ZAPRETIO: Kurti odmah da oslobodi Pantića i povuče specijalce s dugim cevima sa severa

20:35

19.12.2022

Podeli vest:

printscreen/TV Pink

Barikade na severu pokrajine za Srbe znače slobodu i predstavljaju njihov miran otpor bezakonju Aljbina Kurtija i njegovih velikoalbanskih ekstremista kojima je jedini cilj etnički čisto Kosovo i Metohija, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

– Dobro bi bilo da Kurti bude u kordinaciji sa samim sobom i da odmah oslobodi Dejana Pantića, da povuče policijske specijalace sa dugim cevima sa severa KiM koji tu ne mogu biti prisutni, kao i da ukine spiskove za progon i hapšenje Srba. A svakako i da ispuni obavezu Prištine i formira Zajednicu srpskih opština – navodi se u saopštenju direktora Kancelarije Petra Petkovića.

Petković podseća da zadatak KFOR-a nije „kako to misli Kurti da sa njim kordinira akcije protiv Srba niti da uklanja barikade, već da u skladu sa poverenim mandatom, garantuje bezbednost Srbima na Kosovu i Metohiji. On kaže da Kurti ne treba da pomišlja da nasiljem uklanja barikade, jer su one prvobitno i postavljene kao odgovor na nasilje, a da svaki novi nasilni potez sa Kurtijeve strane preti da izazove eskalaciju koja se ne bi mogla kontrolisati.

– Vreme ja da Kurtijeva spirala nasilja bude prekinuta i da se Srbima na Kosovu i Metohiji, najugroženijoj nacionalnoj grupi na tlu savremene Evrope, omogući da žive u normalnim uslovima i bez konstantnog straha od nasilja i terora – zaključuje Petković.

BORBA ZA LJUDSKA PRAVA Brnabić: Plašim se eskalacije na severu KiM, duboko sam razočarana međunarodnom zajednicom

DESETI DAN BARIKADA NA SEVERU KIM: Srbi ne posustaju ni za krsnu slavu! U Rudaru će kod krsta obeležiti Svetog Nikolu!

SRBI U MIKRONASELJU UZNEMIRENI ZBOG DOLASKA POLICIJE SA JUGA MITROVICE: Nose duge cevi, smeju se, slikaju i sve to objavljuju na društvenim mrežama

(Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.