NOVA PRAVILA IGRE OD NOVE GODINE: Računovodstvena agencija mora da ima licenciranog računovođu

21:27

23.12.2022

Podeli vest:

PIXABAY

Ostalo je malo vremena da vlasnici računovodstvenih agencija ispune uslove kako bi od 1. januara mogli nesmetano da rade. Naime, od početka naredne godine uslugom računovodstva moći će da se bave samo one agencije koje imaju licencirane računovođe. Po novim pravilima igre, i jedan licencirani je dovoljan u firmi.

Prema podacima Saveza računovođa i revizora, njihov sertifikat trenutno ima njih 34.283, a prema informacijama iz Agencije za privredne registre, u ovom trenutku je registrovano svega 2.687 pružalaca računovodstvenih usluga u skladu sa zakonom. Toliko firmi i preduzetnika, koji su upisani u Registar pružalaca računovodstvenih usluga, imaju dozvolu izdatu od strane Komore ovlašćenih revizora za pružanje tih usluga. Pojedine računovođe traže odlaganje primene zakona, ali Savez odgovara da je za potrebe srpske privrede broj profesionalaca dovoljan.

Svi koji nemaju licencu imali su šansu da polažu ispit, koji je organizovao Savez računovođa i revizora Srbije. Unija poslodavaca Srbije neće izaći u susret pojedinim zahtevima da se traži odlaganje primene Zakona o računovodstvu jer, kako kažu, bilo je dovoljno vremena da se ispune uslovi. Naime, tokom tri godine je omogućeno ljudima da polažu i odlaganje bi bilo nepošteno prema svima koji su poštovali rokove, ističu u Uniji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.