DAN KOJI ĆE PAMTITI: FK Železničar ugostio mališane iz kineskog grada Tijanđin

10:39

13.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram: fk_zeleznicar_pancevo

Ovogodišnji 11. jun svakako će biti dan koji će mladim fudbalerima iz Kine i pančevačkog Železničara ostati urezan u sećanju.

Na Sportskom centru „Mladost“ odigrane su dve prijateljske fudbalske utakmice u kojima su se oprobali dečaci rođeni 2013. i 2014. godine iz Škole fudbala Železničara i selekcija kineskog grada Tijanđin. Rezultati u ovakvim mečevima najmanje su bitni, mnogo je važnije to što su deca imala priliku da se druže i upoznaju nešto novo… Mada, bilo je dobrog fudbala. Baš dobrog, a u to su mogli da se uvere brojni gledaoci koji su pratili utakmice na Sportskom centru „Mladost”.


Domaćin ove međunarodne utakmice bio je predsednik Fudbalskog kluba Železničar Zoran Naunković, koji je i jedan od glavnih „krivaca” za pokretanje ove fudbalske saradnje između Pančeva i regije Tijanđin, inače treće po broju stanovnika u Kini.

– Zahvalio bih se gostima iz Kine što su nam ponovo došli u posetu. Pre pet godina, otprilike, deca iz Tijanđina takođe su boravila u našem gradu i igrala su prijateljske utakmice protiv tadašnjih vršnjaka iz Železničara. Drago mi je da se ova saradnja nastavlja i da traje i što možemo da pokažemo šta osećamo prema kineskom narodu, a to su poštovanje i veliko uvažavanje,  istakao je predsednik pančevačkog superligaša.

(Pančevac)

Marko Savić novi šef stručnog štaba FK Železničar

SUPERLIGA OSTAJE U PANČEVU: FK Železničar – FK Inđija 2:O

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.