MEČ GENERACIJE Srbija danas od 15 sati protiv Slovenije na EURO 2024! Piksi: Ko pobedi, neka plati pivo

08:54

20.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije danas od 15 sati na „Alijanc areni“ u Minhenu igra utakmicu drugog kola C grupe na Evropskom šampionatu protiv Slovenije.

Fudbaleri Srbije je u prvom kolu je poražena od Engleske 1:0, dok je Slovenija remizirala sa Danskom 1:1, pa je pobeda imperativ da bi se ostalo u igri za plasman u osminu finala.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi najavio je povratak kapitena Dušana Tadića u startnih 11 i rekao da će biti dve izmene u odnosu na tim protiv Engleske, ali nije precizirao da li u te dve spada i izostanak povređenog Filipa Kostića koga menja Filip Mladenović.

– Mi izlazimo na teren da se borimo. Sloveniju treba da dobijemo, to je cilj. Nećemo sigurno ići sa razmišljanjem o drugom rezultatu… Biće dobra utakmica, to je sigurno, atmosfera takođe, prava fudbalska, biće dosta Slovenaca, biće Srba i to je lepo. Verujem da će posle zajedno otići na pivo, pa ko pobedi pa neka plati. Biće dobro, radujemo se, ali cilj je da pobedimo – istakao je selektor Srbije na konferenciji za medije.

Selektor Stojković je naglasio da su fudbaleri Srbije motivisani za duel sa Slovenijom.

– Nemojte da brinete, momci su spremni, vidim po treningu da je bilo fenomenalno. Biće u potpunosti spremni da odgovore na izazov koji se zove Slovenija – rekao je Stojković.


On je potom analizirao igru reprezentacije Slovenije. On je naveo da ekipi znači velika podrška navijača.

– Videli ste šta smo imali u Gelzenkirhenu, a sutra će biti veliki, veliki broj. To je dodatni motiv za nas i predstavlja jednu odgovornost na kraju krajeva, ne igrate sami za sebe, imate odgovornost prema nekome. Osećamo to, dobro je da se reprezentacija voli i podržava, stalno se borimo iz utakmice u utakmicu u ponašanju koje imamo kako van terena, tako i na njemu, da budemo primer kako se bori i kako se igra za svoje navijače, za svoj narod – dodao je Stojković.

Selektor Stojković je rekao da nije odlučio ko će da šutira penal ako bude dosuđen na meču sa Slovenijom.

– Neka šutne bilo ko, samo neka da gol. Nebitno je ko će da šutne. Nisam odlučivao o tome, možda bi trebalo da kažem, ne znam, ali… – naveo je Stojković.

On je ponovio da očekuje težak meč protiv Slovenije.

– Biće mnogo teška utakmica i mislim da je Slovenija jedna jako jaka. Ko god misli da je Slovenija lak protivnik, taj se vara. Kek je odličan trener, igrači su odlični i ekipa koja svakome može da napravi problem. Sa druge strane, mi gledamo sa naše pozicije, želimo i hoćemo da pobedimo Sloveniju, sportski i ljudski je razmišljati i radimo sve na tome da pobedimo sutra, ali moramo da budemo pametni – rekao je Stojković.

U drugom meču C grupe od 18 sati u Frankfurtu sastaju se Engleska – Danska.

(Pančevac/Novosti)

MILENKOVIĆ PRED DUEL SA SLOVENIJOM: Biće teže nego protiv Engleza! Moramo da iskoristimo iskustvo iz Rusije i Katara

UH, NIJE DOBRO AKO JE TO REKAO Piksi ostao zatečen nakon što je čuo izjavu Tadića! Treba da se izvini

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.