NASTAVAK KREATIVNIH RADIONICA U KAČAREVU Posle ovladavanja tehnikom stiže i uživanje

10:00

22.06.2024

Podeli vest:

Dom kulture Kačarevo
Sa slikarske radionice 21. juna

Žene na sve spremne – pa i da se i u kasnijem dobu upuste u savladavnje tehnika koje će im otvoriti put ka radosti stvaranja – ispunile su prostoriju u kojoj je smeštena biblioteka u Domu kulture u Kačarevu i 6. i 12. I 21. juna, kada su organizovane radionice u pustovanju vune i slikarstvu.

Foto: Prve radionica 6. i 12. juna: Prvi koraci u savladavanju tehnike pustovanja vune i slikanja uljem na platnu

Doduše, kreativnost može da nam ulepša život i u proizvodnji svakodnevnih korisnih stvarčica, na šta je polaznicama ukazala i Anka Škembarević, umetnica iz Pančeva, već na prvoj obuci za pustovanje vune, stare zanatske tehnike, sada prilagođene potrebama novog doba.

Pustovanje vunom: umetnica Anka Škembarević sa učeniamaDom kulture Kačarevo

Kao i na slikarskoj radionici, koja je usledila nedelju dana kasnije 12. juna, krenulo se sa savladavanjem tehnike. Igranje i kreativnost dolaze posle, pa nije ni čudo što je slogan slikarske radionice „Otkrij umetnika u sebi i uživaj“.

Uz slikaraku Jelenau Badnjevac Ristić ka uživanju u slikanjuDom kulture Kačarevo

– Radionice sam tako osmislila da svakome ko želi da se upozna sa osnovama tehnike rada sa uljanim bojama, omogućim da to učini uz malo truda, a malo više ljubavi i posvećenosti. To je preduslov da se otkriju sopstvene kreativne mogućnosti. A kada se opustimo i oslobodimo, shvatićemo da svako od nas može nešto da naslika, naravno na svoj način. A onda kreće i istinsko uživanje u procesu stvaranja. Počeli smo sa malim formatima i jednostavnijim motivima. Svako treba da se izrazi na svoj način jer lepota i draž je u različitosti. Na kraju je svako otišao kući sa svojom sličicom, svojih ruku delom, radostan i srećan – priča slikarka Jelena Badnjevac Ristić, ne bez oduševljenja, i zbog odziva i zbog predanosti svojih „učenica“.
Druga slikarska radionica održana je petak, 21. juna, kada ovaj, dok će se pustovanje vune nastaviti u četvrtak, 28. juna. A ako radionice opstanu, Jelena najavljuje i iznenađenje – slike sa vunom.

Foto: Drugi korak na još jednoj slikarskoj radionici 21. juna

(Pančevac / N. S.)

DOM KULTURE KAČAREVO: Kreativne radionice 23. i 24. novembra

KAČAREVO: Dom kulture u petak nastavlja sa besplatnim slikarskim radionicama

KAČAREVO: Održana radionica pustovanja vune za odrasle

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.