DUŠAN OSVOJIO ZLATO ZA SRBIJU NA BALIJU

Pančevac Dušan Mladenović, učenik Gimnazije "Uroš Predić" iz Pančeva, osvojio je zlato na Međunarodnom takmičenju u istraživačkim radovima u oblasti društvenih nauka u Indoneziji.

10:48

31.08.2024

Podeli vest:

printscreen/RTV

PANČEVO – Pančevac Dušan Mladenović, učenik četvrtog razreda Gimnazije „Uroš Predić“ iz Pančeva, osvojio je zlato na Međunarodnom takmičenju u istraživačkim radovima u oblasti društvenih nauka u Indoneziji.

 

Odlasku na ovo prestižno svetsko nadmetanje, na kom će učestvovati mladi iz dvadesetak zemalja, prethodio je uspeh na državnim takmičenjima u oblasti istorije.
Na Smotri istraživačkih radova održanoj u Beogradu 9. marta Dušan Mladenović osvojio je nagradu za temu „Političke prilike u Pančevu za vreme Slobodana Miloševića u periodu od 1989. do 2000. godine“.

To je presudilo da ovaj višestruki učesnik državnih takmičenja iz istorije, polaznik Regionalnog centra za talente i maturant pančevačke gimnazije, bude izabran u reprezentaciju Srbije, koja će učestvovati na Međunarodnom takmičenju u istraživačkim radovima na najpopularnijem indonežanskom ostrvu Bali.

(Pančevac)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.