SREBRO ZA ALEKSU U HRVATSKOJ Badminton tim Srbije zabeležio odlične rezultate u Zagrebu

08:59

24.09.2024

Podeli vest:

Foto: BSS

Na međunarodnom turniru “8th LI-NING Zagreb U17 Open 2024” Aleksa Radovanović postigao je izvanredan uspeh osvojivši srebrnu medalju u muškom singlu. Na putu do finala, Aleksa je savladao nekoliko izazovnih protivnika.

U prvoj rundi pobedio je Ukrajinca Ivana Dzhusa u tesnom meču sa 21-19, 23-21. Zatim je nadigrao Bugara Stanislava Ivanova u drugom kolu sa 21-14, 21-12. U četvrtfinalu je pobedio domaćeg igrača Vita Radovanovića, dok je u polufinalu, nakon dramatičnog meča, savladao Slovenca Tima Bregara sa 21-17, 18-21,
21-8. U finalu je pružio snažan otpor Turčinu Erdal Mertu Demirhanu, ali je posle neizvesnog prvog seta izgubio sa 20-22, 9-21.

Ova medalja dolazi u pravom trenutku, uoči predstojećeg rođendana Badminton saveza Srbije (BASS), i predstavlja lep uvod za nova postignuća mladih igrača.
Srpski igrači u U17 kategoriji ostvarili su još nekoliko značajnih rezultata. Teodora Latas stigla je do četvrtfinala u ženskom singlu, gde je izgubila od Bugarke Desislave Karkadakove sa 20-22, 13-21.

U ženskom dublu, Andrea Bogojević i Teodora Latas zaustavljene su u četvrtfinalu od strane Češkog para Aksman/Vavrečkova rezultatom 14-21, 16-21. Vukašin Obradović i Ana Dimitrijević u miks dublu takođe su stigli do četvrtfinala, gde su izgubili od austrijskog para Viesler/Galova sa 13-21, 11-21.

Na turniru U17 kategorije, Srbiju su osim Radovanovića, Latas, Bogojević, Dimitrijević i Obradovića predstavljali i Danilo Stevanović, Selena Stojanović, Filip Todorović i Jana Vasiljević.

– Izvanredan turnir za naše igrače, a posebno za Aleksu Radovanovića koji je osvojio svoju prvu U17 medalju. Teodora Latas je takođe igrala odlično, ali je zaustavljena u četvrtfinalu uprkos tri vezane set lopte. Vukašin Obradović i Ana Dimitrijević napreduju u miksu iz turnira u turnir, dok su Andrea Bogojević i Latas ovog puta
podbacile. Pohvaljujem sve igrače na borbenosti i želji koju su pokazali u svakom meču, rekao je Dragan Antić, trener juniorske reprezentacije Srbije.

Srpski mladi badminton igrači nastupili su i na turniru “11th LI-NING Zagreb Youth Open 2024”, koji je održan paralelno sa U17 takmičenjem, u kategorijama do 13 i 15 godina.

U kategoriji ženskog dubla U13, Nađa Todorović i Milica Tomić poražene su u četvrtfinalu od turskog para Tahran/Tuncer sa 16-21, 9-21. Marko Petković i Lazar Subotin su u U15 kategoriji muškog dubla zaustavljeni u četvrtfinalu od bugarskog para Mitev/Nanovski sa 14-21, 16-21. U kategoriji muškog singla U13, Konstantin Ristić je u četvrtfinalu izgubio od Kana Emurle iz Bugarske sa 20-22, 21-18, 9-21. Na turniru u kategorijama U13 i U15, Srbiju su predstavljali i Đorđe Omrčen i Vasilije Popović.

Ovi rezultati svedoče o velikom potencijalu mladih srpskih badminton igrača, koji svojim zalaganjem i napornim radom osvajaju sve veće uspehe na međunarodnoj sceni. Podršku takmičarima pružilo je Ministarstvo sporta koje je obezbedilo neophodna finansijska sredstva za učešće na ovim turnirima.

(Pančevac/BSS)

DOMINACIJA SRBIJE U SLOVENIJI: Sjajna juniorska reprezentacija Srbije osvojila 4 zlatne, srebrnu i bronzanu medalju na badminton turniru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.