DOMINACIJA SRBIJE U SLOVENIJI: Sjajna juniorska reprezentacija Srbije osvojila 4 zlatne, srebrnu i bronzanu medalju na badminton turniru

15:49

04.12.2023

Podeli vest:

Badminton savez Srbije

Aleksa Radovanović, Danilo Stefanović, Andrea Bogojević i Teodora Latas pokorili su U15 scenu na turniru u Sloveniji osvojivši zlatne medalje u pojedinačnoj muškoj i ženskoj, kao i u konkurenciji muških i ženskih parova. Sjajni četverac pokazao je dominaciju u pojedinačnim U15 konkurencijama budući da su osim dva zlata, za Srbiju izvojevali i po jednu srebrnu i bronzanu medalju čime je nastavljen uspon srpskog badmintona na međunarodnim turnirima.

Zlatnu medalju u konkurenciji muških parova do 15 godina Srbiji su doneli i Aleksa Radovanović i Danilo Stevanović, koji poslednjih godinu i po dana nižu medalje i uspehe na međunarodnoj i nacionalnoj sceni. Do finala Radovanović i Stevanović stigli su ubedljivim pobedama nad Mađarima Čira Markom i Liang Oliverom (21-11,21-14) i Slovenicima Vrance Janom i Bergar Timom (21-13,21-13), dok su u meču za zlato brilijantnom igrom nadigrali italijanski par Catalfamo/Tataru (21-5, 21-16).

Badminton savez Srbije

Aleksa Radovanović osvojio je i zlato u muškom singlu do 15 godina savladavši u finalu Tima Bergara (21:13, 21:16), dok je Danilo Stevanović izvojevao bronzanu medalju u istoj konkurenciji.

U konkurenciji devojčica pojedinačno do 15 godina, Andrea Bogojević popela se na pobedničko postolje nakon uzbudljivog srpskog finala u kome je savladala Teodoru Latas. Neprikosnovena Andrea je svoj put do finala startovala rutniskim pobedama u Grupi F, a potom je u završnim mečevima savladala protivnice iz Austrije (21:11, 21:7), Hrvatske (21:17, 12:21, 21:10) i Italije (21:9, 9:21, 24:22). Sjajna Teodora Latas paralelno je rušila protivnice u Grupi G, a svoj kvalitet potvrdila je u polufinalnom meču protiv Mađarice Lujber Hejdi (21:5, 21:10).

Badminton savez Srbije

Rivalke u finalu ženskog singla, Bogojević i Latas pokazale su svoju nadmoć u parskoj konkurenciji, te su nakon pobede od 2:0 nad Slovenkama Sarom Bergar i Najom Horvat, zajedničkim snagama osvojile zlato u ženskom dublu do 15 godina.

“Rezultatski, ovaj turnir je bio sjajan! Ono što nam je nedostajalo na prošlim turnirima, sada smo uspeli da prevaziđemo, s obzirom da smo nekoliko neizvesnih mečeva rešili u svoju korist i pokazali veću sigurnost i smirenost u igri” ocenio je trener Dragan Antić i dodao: “Ova uspešna godina završena je na najbolji mogući način što me posebno raduje”.

KADETKINJE SJAJNE I PROTIV IZRAELA Teodora Vasić ponovo strelac

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.