DEČJA NEDELJA U PANČEVU počinje otvaranjem izložbe radova nastalim na kampovima na Divčibarama

19:50

30.09.2024

Podeli vest:

Foto: Pančevac

Predškolska ustanova “Dečja radost” obeležavanje Dečje nedelje počeće otvaranjem izložbe radova koji su nastalim na kampovima na Divčibarama tokom juna. Otvaranje je zakazano za utorak 1. Oktobar od 18 sati u Galeriji savremne umetnosti.

Tokom juna u dečjem odmaralištu na Divčibarama boravila su deca iz različitih vrtića Predškolske ustanove “Dečja radost” na likovnoj i eko koloniji, sportskom, muzičkom i kampu englaskog jezika. Radovi nastali u okviru kampova biće predstavljeni na izložbi u Galeriji savremene umetnosti, kaže Ilijana Mišković direktorka PU “Dečja radost”.

– Kampovi koji su se održavli sportski, engleski i muzički od 12 do 18 juna i likovna i eko kolonija od 28.06 do 5.07, njihovi radovi će biti predstavljeni. Za prva tri kampa otvaranje izložbe je u 18 sati, a za kolonije u 19 u galeriji savremene umetnosti. Pozvani su roditelji dece koja su bila na kampovima al ii svi ostali da pogledaju dečje radove rekla je Ilijana Mišković – direktorka PU “Dečja radost”.

Mališani iz pančevčakih vrtića imaju jedinstvenu priliku da borave u gradskom odmaralištu na Divčibarama, koje im pruža velike mogućnosti za učenje, rad i igranje.

– Naš osnivač nam je obezbedcio prosltor na Divčibarama koji koriste deca iz celog grada. Mi smo ove godine održali 24 likovnu koloniju, 20 eko koloniju, 14 godina sportskog kampa, 8 muzičkog i 7 godina enegleskog kampa. Više godina radimo ovako nešto što je specifično za naš grad i našu ustanovu. Koleginice su mnogo radile sa decom i bićete ponosni na njihove radove. Svake godine oko 160 dece ide na kampove, to je pun kapacitet odmarališta a mi se trudimo da svake godine idu druga deca, rekla je Ilijana Mišković – direktorka PU “Dečja radost”.

Izložba radova u Savremenoj galeriji moćiće da se pogleda naredni destak dana. Inče, u okviru obeležavanje Dečje nedelje u svim vrtićima biće organizvani različIti događaji.

(Pančevac/RTV Pančevo)

IO ,,Crne rode“: Hari Poter avanture na Divčibarama

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.