BRUTALNO VRŠNJAČKO NASILJE U SUBOTICI: Dečak u hodniku škole srušen na pod! HITNO OPERISAN I IZVAĐENA MU JE SLEZINA!

15:06

22.11.2022

Podeli vest:

RINA

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja u našoj zemlji desio se juče u Subotici. N. K, učenika osmog razreda OŠ „Sonja Marinković“, na hodniku je srušio đak iste škole, a prilikom pada dečak je zadobio teške povrede usled kojih je hitno operisan i izvađena mu je slezina.

Sve se odigralo u poslepodnevnoj smeni, tokom odmora, a kamere su zabeležile ovaj incident.

– Na snimku se jasno vidi koškanje, guranje i udaranje mog deteta koje je okrenuto leđima, od strane grupe od nekoliko učenika. Moj sin je nastavio put ka učionici i iz te grupe se izdvojio jedan dečak koji mu je prišao, opet s leđa, i bukvalno ga je „počistio“, kao što u karateu izgleda čišćenje. Dakle, znatno viši i krupniji dečak je počistio moga sina od 45 kilograma i to s leđa. Pri padu ruka mog deteta je bila ispod tela i on svojom rukom gnječi rebra i dolazi do rupture slezine – priča nam otac Dejan Kolar.

Dečak je hitno operisan i sada se nalazi na Odeljenju intenzivne nege subotičke Bolnice. Otac, još uvek u šoku, tvrdi da nasilje nije od juče, da je dete njemu bilo izloženo i ranije, ali da im je govoreno da će se sve rešiti unutar škole.

Iz OŠ „Sonja Marinković“ su nam potvrdili da škola poseduje snimak incidenta, te dodaju da se postupa po protokolu koji je predviđen u ovakvim situacijama.

– Pogledali smo video-zapis, sve se odigralo u tridesetak sekundi. Tim za vršnjačko nasilje je već sazvan, sastaje se danas, a deca učesnici u prisustvu roditelja daju izjave. Nema nikakvog zataškavanja, svi roditelji su momentalno obavešteni i škola radi sve po protokolu po kom se postupa u ovakvim situacijama – izjavio je Pajica Bašić, direktor OŠ „Sonja Marinković“ – Jedini slučaj koji smo imali sa dečakom koji je juče povređen je kada su mu u 5. razredu polomljene naočare, tada smo se svi angažovali i rešili slučaj.

 

(Novosti)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.