NARODNI MUZEJ PANČEVO: Ko su bili članovi čuvene grupa umetnika Pančevo 5? Saznajte na predavanju „Rastegljiva decenija – Likovni život u Pančevu 1958 – 1969”

11:31

14.12.2022

Podeli vest:

promo Narodni muzej Pančevo

U Narodnom muzeju Pančevo posetioce, u četvrtak – 15. decembra od 19 sati, očekuje predavanje na temu „Rastegljiva decenija – Likovni život u Pančevu 1958 – 1969“.

Biće ovo četvrto u nizu tematsko veče u okviru izložbe „Diskoteka u kući jednog ministra – Kratka istorija 60-ih”, kroz koje će posetioce voditi Dimitrije Jovanov, kustors – istoričar umetnosti Narodnog muzeja Pančevo.

Ko je autor divnih skulptura koje krase Pančevo već duži niz decenija? Ko je umetnik koji je slikao kuće i ulice Pančeva, čuvajući tako od zaborava izgled grada? Ko su bili članovi čuvene grupa umetnika Pančevo 5? Ko je zaslužan za prve izložbe, i razvoj likovnog, umetničkog i kulturnog života Pančeva krajem 50-ih i tokom 60-ih godina 20. veka? Na ova, ali i brojna druga pitanja posetioci će dobiti odgovor tokom predavanja.

Dođite da saznate, ili se podsetite, priče o velikom Stojanu Trumiću, Kseniji Ilijević, Zoranu
Petroviću, Jovanu Vitomirovu, Dobrivoju Vojinoviću, Božidaru Jovoviću i mnogim drugim
umetnicima, koji su obeležili ovu kako autor predavanja kaže „Rastegljivu deceniju”.

Ako do sada niste videli izložbu „Diskoteka u kući jednog ministra” , realizovanu u
saradnji sa Domom Jevrema Grujića, pozivamo Vas da nas posetite, jer se bliži kraj godine i kraj ove zaista nesvakidašnje izložbe, navodi se u pozivnici Narodnog muzeja Pančevo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.