SRPSKI TIM ZAJEDNO SA ITALIJANIMA TRAGA ZA PREŽIVELIMA U ODABASU Srbija poslala vatrogasno vozilo, četiri kombi i četiri terenska vozila

14:26

09.02.2023

Podeli vest:

MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, koji su upućeni u Republiku Tursku kako bi pomogli u traganju i spasavanju preživelih u razornom zemljotresu, tokom današnjeg dana sa kolegama iz Italije ulažu maksimalne napore kako bi pomogli u traganju i spasavanju preživelih u razornom zemljotresu koji je pogodio ovu zemlju.

Srpski spasilački tim, sa 45 pripadnika zajedno sa opremom za spasavanje iz ruševina i vatrogasnim vozilima, angažovan je na saniranju posledica i spasavanju preživelih u Odabasi.

MUP

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, uputio je u republiku Tursku 45 vatrogasaca- spasilaca, sa službenim psom obučenim za pretragu terena i kompletnom opremom za probijanje, presecanje i elektronsku pretragu nestalih lica.

 

Printscreen/IG/mupsrbije

Takođe, Srbija je u područja ugrožena zemljotresom poslala navalno vatrogasno vozilo, četiri kombi i četiri terenska vozila.

„Timovi za vanredne situacije trenutno se nalaze u naselju Odabasi gde se radi pretraga hotela u kojem je prijavljen nestanak više lica. Zajedno u koordinaciji sa kineskim i italijanski timovima vršimo pretragu cele ove oblasti sa nestalim licima. Kao što vidite cela oblast je pogođena, veliki je broj porušenih objekata, i pripadnici sektora za vanredne situacije pokušavaju da pomognu što većem broju nestalih i povređenih lica“ – izjavio je Davor Vidović, vođa Specijalističkog tima Srbije.

(Pančevac/Kurir)

UŽIVO VIŠE OD 17.000 STRADALIH U TURSKOJ I SIRIJI U Adani ispred bolnica podignuti šatori! Hiljade ljudi noći provode u automobilima ili improvizovanim skloništima!

MALI ROBIN JE POREKLOM IZ SRBIJE A POGINUO JE U MAJČINOM ZAGRLJAJU U TURSKOJ Otac Igor doputovao iz Meksika na sahranu mališana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.