SARADNJA „PETROHEMIJE” I TEHNOLOŠKO-METALURŠKOG FAKULTETA Unapređivanje znanja studenata

14:47

13.04.2023

Podeli vest:

HIP Petrohemija

Nedavno je na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu, u prisustvu velikog broja studenata i eminentnih stručnjaka i inženjera iz pančevačke „Petrohemije”, u sklopu nastavka saradnje sa univerzitetima, promovisana saradnja „Petrohemije” i Tehnološko-metalurškog fakulteta. Tom prilikom su gosti iz pančevačke južne industrijske zone predstavili petrohemijski kompleks i izložili pravce razvoja.

Prezentovan je i projekat „Optimizacija pirolitičkih peći u fabrici Etilen”, koji je realizovan u saradnji s Tehnološko-metalurškim fakultetom. Najavljeni su i novi zajednički projekti.
Velimir Unković, direktor „Petrohemije”, ovom prilikom je naglasio značaj saradnje s Tehnološko-metalurškim fakultetom i drugim obrazovnim institucijama.
– Kao društveno odgovorna kompanija, „Petrohemija” nastavlja da sarađuje s beogradskim i novosadskim univerzitetima, s nastojanjem da integriše biznis i znanje. Zajednički interes i snaga partnerstva s Tehnološko-metalurškim fakultetom ogleda se kroz unapređenje znanja studenata o poslovnim procesima, kao i bolji kontakt kroz praksu i otvaranje mogućnosti studentima da karijeru nastave u „HIP – Petrohemiji”. S druge strane, ovaj vid saradnje omogućava pružanje specifičnih znanja i alata inženjerima iz „HIP – Petrohemije” – rekao je Unković.

Prof. dr Petar Uskoković, dekan Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu, izrazio je zadovoljstvo zbog nastavka saradnje s kompanijom „HIP – Petrohemija”.
– Zahvaljujem „Petrohemiji” što je kao lider na regionalnom petrohemijskom tržištu prepoznala naš fakultet kao lidera u oblasti nauke i obrazovanja. Ova saradnja je od izuzetnog značaja za naš fakultet, jer će, između ostalog, omogućiti našim studentima da obavljaju stručnu praksu u „HIP – Petrohemiji” – rekao je dekan Uskoković.

Igor Stanković, direktor Funkcije za proizvodnju i tehničku podršku „HIP – Petrohemije”, istakao je važnost unapređenja investicionog procesa u kompaniji.
– Cilj saradnje s TMF-om je podrška obrazovnom programu i način da se naša kompanija poveže sa studentima i upozna ih s poslovnim procesima i mogućnostima primene stečenog teorijskog znanja u praksi. „HIP – Petrohemija” je sve posvećenija studentskoj populaciji, naročito obrazovnih profila koji su nam potrebni – rekao je Stanković.
„Petrohemija” je predstavljena kao perspektivna kompanija koja je u saradnji s naukom, uz uzajamnu razmenu znanja i iskustva, na pravom putu održivog razvoja. U okviru buduće saradnje biće organizovana gostujuća predavanja petrohemijskih stručnjaka na Tehnološko-metalurškom fakultetu i stručna obuka za studente ovog fakulteta.

(Pančevac)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.