NE MOŽETE DA IZDRŽITE STROGU DIJETU? MRŠAVITE BEZ GLADOVANJA: 20 načina da uštedite kalorije

11:18

19.05.2023

Podeli vest:

Pixabay

Ne možete da izdržite strogu dijetu? Ipak, učinite nešto za figuru o kojoj sanjate, jer onaj ko pametno kupuje, kuva i jede sigurno će oslabiti.

– Deca hoće u „Mekdonalds“? Odvedite ih, ali budite hrabri. Poručite sebi samo „fišburger“, koji ima 144 kalorije, umesto „big meka“, koji ima preko 200.

– Jedna rolnica lisnatog testa ima oko 500 kalorija, a svako drugo pecivo iste težine, koje nije umešeno s masnoćom kao lisnato testo, ima oko 180 kalorija.

– Volite dobar doručak? Trideset grama dimljene šunke ima samo 21 kaloriju, a 20 grama kobasice 84 kalorije.

– Ukoliko uzmete porciju testa s ljutim paradajz sosom, na tanjiru ćete imati 250 kalorija; špagete karbonara (šunka, jaja i pavlaka) imaju 1.212 kalorija. Da li se to zadovoljstvo isplati?

– Lignje na roštilju sa sosom od paradajza imaju 416 kalorija. Paelja s jagnjetinom ili svinjetinom ima 790 kalorija. Jeste ukusnije, ali…

– Klasičan giros sa caciki sosom i pomfritom ima 989 kalorija. Mnogo je lakši, a veoma ukusan punjeni grčki paradajz s fetom koji ima 345 kalorija.

pexels/lisafotios

– Kad birate salate dobro razmislite: 50 g salate začinjene pavlakom i majonezom sadrži 103 kalorije, a 50 grama zelene salate začinjene limunom ima samo 15 kalorija.

– Zar baš morate da pojedete taj čokoladni rolat – jedna šnita, 127 kalorija? Zar vas neće učiniti srećnom kocka čokolade koja ima 32 kalorije?

– Trideset grama punomasnog sira, a to je jedna dobra kriška, ima 76 kalorija, dok će vam posni kravlji sir priuštiti isti ukus, ali uz samo 42 kalorije.

 

Pexels

– Čaša od 200 ml soka od pomorandže sadrži 90 kalorija. Ista količina mineralne vode s kašikom soka od limuna sadrži nula kalorija.

– Kao preliv za meso pečeno na roštilju koristite ljuti salsa sos (50 ml ima 29 kalorija). Sosovi na bazi majoneza ili pavlake daleko su kaloričniji – u 50 ml imaju od 90 kalorija pa naviše. Salsa će učiniti nešto dobro za vašu figuru.

– Da li vam je posle jela neophodno nešto slatko? Izaberite između želea od vanile (140 kalorija) ili pudinga sa šlagom (328 kalorija). Već znate šta je bolje.

– Napravite pametan izbor kad kupujete picu. Što dalje ruke od kalorijske bombe zvane pica sa četiri vrste sira. Ona ima 900 kalorija. Umesto toga posegnite za picom s morskim plodovima koja ima 563 kalorije.

pexels/ella olsson

– U seriji „Seks i grad“ videli ste da dame jedu omlet od belanaca kao dijetalno jelo. Bolji izbor je omlet od dva cela jajeta. Ukus je isti a uštedite 150 kalorija.

– Vaši ukućani će sigurno rado umesto vas probati da li je testo koje pravite ukusno. Odlično! Tako ćete uštedeti 50 kalorija.

– Pojedite ga, naravno, uslišite svoju želju. Ali obavezno uzmite postan majonez. Tako ćete na sto grama uštedeti 128 kalorija.

– Sendvič sa ćurećim grudima i paradajzom ima 224 kalorije, a sendvič sa sirom, ćuretinom i majonezom 430 kalorija.

pexels/janedoan

– Za veče pred televizorom spremite 100 g kokica pečenih bez masnoće. To je bolje od kesice čipsa od 100 grama – uštedećete punih 200 kalorija.

– Kada pržite jaje na oko, koristite teflonski tiganj i nemojte da dodajete ulje, uštedećete 70 kalorija po doručku.

– Dosadilo vam je da jedete stalno isti zeleniš? To nije razlog da u salatu dodate komadiće šunke? Umesto toga uzmite 50 g kukuruza šećerca, ta količina ima samo 45 kalorija.

(Pančevac/Žena)

UGOJILA SE 10 KILOGRAMA ZA 20 DANA Nijedna dijeta nije pomagala! A onda je otkrila da ima bolest! Uz OVU ishranu vratila je staru kilažu

ISTRAŽIVANJE UNIVERZITETA U HARVARDU: Verujete da ste gojazni, a niste! Dijeta za vas može biti opasna!

DIJETA BOJANE STAMENOV DAJE SVE BOLJE REZULTATE Pevačica za godinu dana izgubila čak 70 kilograma! Ovo je njen specijalani režim ishrane

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.