IVICA DAČIĆ POTVRDIO: Slavica Đukić Dejanović kandidat za novog ministra prosvete

18:38

13.06.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Funkcionerka Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović potvrdila je da je kandidat te stranke za ministra prosvete.

Trenutno funkciju v.d. ministra obavlja Đorđe Milićević, iz SPS, koji je i ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za odnose sa dijasporom.

Branko Ružić podneo je ostavku na mesto ministra prosvete 7. maja, nakon tragičnih događaja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i masovnog ubistva u okolini Mladenovca i Smedereva.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da je ta stranka premijerki Ani Brnabić zvanično uputila predlog da za novog ministra prosvete parlamentu predloži funkcionerku SPS-a Slavicu Đukić Dejanović navodeći da je ona osoba sa velikim iskustvom i da može da preuzme odgovornost vođenja tog resora.

„U skladu sa političkim dogovorom sa našim kolalicionim partnerima, SPS je za novog ministra prosvete predložila Slavicu Đukić Dejanović koja je u svojoj političkoj karijeri obavljala niz značajnih funkcija, od predsednice parlamenta, ministara u različitim resorima, a istovremeno je imala i univerzitetsku karijeru, i bila redovan profesor, kao i direktor Kliničko-bolničkog centra u Kragujevcu i jedan je od velikih stručnjaka u oblasti kojom se bavi“, rekao je Dačić.

VANREDNA KONFERENCIJA PETKOVIĆA Po Kurtijevom nalogu danas uhapšen istaknuti sportista! Sutra u Beograd dolazi komandant KFOR-a

(Pančevac/RTS)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.