PREMIJERKA BRNABIĆ PREDLOŽIILA: Slavica Đukić Dejanović kandidat za novu ministarku prosvete

19:35

13.06.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube/RTS

Premijerka Srbije Ana Brnabić uputila je predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću danas predlog da se za člana Vlade izabere Slavica Đukić Dejanović, koja je i kandidatkinja Socijalističke partije Srbije za novu ministarku prosvete.

– Tačno je da sam kandidat svoje partije za novu ministarku prosvete. To sam prihvatila – potvrdila je Đukić Dejanović i navela da pretpostavlja da je to Ivica Dačić predložio premijerki, koja bi potom to trebalo da uputi Skupštini.

Brnabić podnela i biografiju Đukić Dejanović
Brnabić je u predlogu podnela i biografiju Đukić Dejanović.

Slavica Đukić Dejanović je nekadašnja ministarka zdravlja i bivša predsednica Skupštine Srbije. Takođe, u jednoj od prethodnih vlada bila je i ministar za demografiju i populacionu politiku.

Dugogodišnja je funkcionerka SPS, čija je i potpredsednica. Ona je bila i profesor Medicinskog fakulteta u Kragujevcu, a obavljala je i funkciju direktora Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“.

Dačić „prelomio“
– U skladu sa političkim dogovorom sa našim koalicionim partnerima, SPS je za novog ministra prosvete predložila Slavicu Đukić Dejanović koja je u svojoj političkoj karijeri obavljala niz značajnih funkcija, od predsednice parlamenta, ministara u različitim resorima, a istovremeno je imala i univerzitetsku karijeru, i bila redovan profesor, kao i direktor Kliničko bolničkog centra u Kragujevcu i jedan je od velikih stručnjaka u oblasti kojom se bavi- rekao je Ivica Dačić ranije za Tanjug.

On je naglasio da trenutak u kojem se nalazimo zahteva odgovoran pristup ovoj problematici i da zato osoba sa ovakvim iskustvom može da obavlja funkciju ministra prosvete.

– Imali smo težak posao, da od više dobrih kandidata predložimo jednog. Svako ima svoje prednosti, ali smo u ovom trenutku smatrali da je ovo najbolji predlog – naglasio je lider SPS-a i dodao da se nada da će premijerka prihvatiti ovaj predlog.

Doskorašnji ministar prosvete Branko Ružić, takođe kadar SPS, podneo je ostavku nakon tragedije koja se dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“. Ostavku je konstatovala Skupština Srbije, nakon čega je za v.d. ministra imenovan takođe ministar u Vladi Đorđe Milićević.

IVICA DAČIĆ POTVRDIO: Slavica Đukić Dejanović kandidat za novog ministra prosvete

(Pančevac/Blic)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.