PREČIŠĆIVAČ VAZDUHA U SVIM BEOGRADSKIM ŠKOLAMA Od septembra obezbeđeni i besplatni časovi engleskog za predškolce!

17:05

20.06.2023

Podeli vest:

PRINTSCREEN/VIDEO PLUS

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je pre današnje sednice Skupštine grada da će rebalansom budžeta koji će danas biti usvojen sve prostorije u vrtićima, osnovnim i srednjim školama imati prečišćivač vazduha koje će Grad održavati i servisirati.

Takođe, od septembra biće obezbeđeni besplatni časovi engleskog za sve beogradske predškolce.

– Očekujem i da će u toku leta da se završi nabavka za bezbednosne stanice, kako bi do proleća bile postavljene, to je posebno dobilo dimenziju posle tragičnih događaja u maju. Beograd će imati 102 stanice, gde će boraviti komunalni milicionari, odnosno „beli“, a ponudićemo ih i policiji jer će to biti infrastrukturno ozbiljan zahvat i nadam se da će do proleća sledeće godine to biti realizovano – rekao je gradonačelnik.

On dodaje da će biti zaposleni i novi komunalci, i da se nije odustalo ni od čega što je ranije najavljeno.

– Svaku stvar koju smo govorili da ćemo raditi došli smo do nekog nivoa, za neke ideje imamo problema, ali nećemo odustati ni od jedne stvari – kazao je Šapić.

Kako je danas tačno godinu dana od kada je postao gradonačelnik, Šapić je istakao da se vlast ponašala odgovorno, to jest da su išli u dugoročne planove.

– Od toga da smo uveli red u javne radove, kad se radi, koliko se radi, počeli da radimo vikendom, ulazimo u javne službe i podržavamo promene – kaže on. – Očekujem da ćemo u toku godine potpisati ugovor za tunel kod Ekonomskog fakulteta i da ćemo vezati taj projekat za mali metro, a to je Savski most i tunel. Počeli smo pripremne radove na bulevaru Zorana Đinđića i rušimo pogone „Rade Končara“. Višnjička ulica ide kako treba, na jesen će biti spremna u kapacitetu. Očekujem da do kraja leta čitav sistem javnog prevoza bude zaokružen, pa ću izaći da vam pokažem šta smo sve uradili. Do kraja juna očekujem da ćemo implementirati aplikaciju, koja će početkom jula biti u upotrebi, a početkom jula očekujemo prodaju karata na 300 najprometnijih trafika u gradu.
(Pančevac/Novosti)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.