VUČIĆ DANAS RAZGOVARA SA URSULOM FON DER LAJEN: Kurti spreman da smanji broj policajaca u opštinama na severu KiM

15:23

27.06.2023

Podeli vest:

printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izrazio je danas, u telefonskom razgovoru sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, spremnost da se prisustvo policije u zgradama opština na severu KiM smanji „postepeno i srazmerno uspostavljanju reda“, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kurti je ocenio da bi to istovremeno „omogućilo otvorenu i fer kampanju pred vanredne demokratske izbore u ovim opštinama“, prenosi Reporteri. U saopštenju se navodi da je u razgovoru bilo reči o neophodnosti deeskalacije situacije u četiri severne kosovske opštine i normalizacije odnosa sa Beogradom kroz primenu Osnovnog sporazuma.

Fon der Lajenova je nakon razgovora sa Kurtijem na Tviteru navela da je istakla hitnu potrebu za deeskalacijom situacije na KiM i najavila da će tokom dana razgovarati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Vučić i Kurti juče su imali telefonske razgovore sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, koji je takođe zatražio deeskalaciju.

PREDSEDNIK DOBIO POZIV KRALJA SALMANA DA POSETI SAUDIJSKU ARABIJU Vučić: Saradnja naših zemalja ima veliki potencijal, pogotovo u oblastima poljoprivrede, energetike i turizma

VUČIĆ NA OTVARANJU FABRIKE NEMAČKE KOMPANIJE HANSGROHE Danas 80.000 Srba radi za nemačke kompanije

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.