ISPLIVAO SNIMAK KOJI SVE DOKAZUJE! Petković: Pripadnici tzv. kosovske policije ponovo ušli na teritoriju centralne Srbije (VIDEO)

17:55

06.07.2023

Podeli vest:

Printscreen/TvPink

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković izjavio je danas da je tzv. kosovska policija ponovo ušla na teritoriju centralne Srbije i to 500 metara od administrativne linije.

„Oni nemaju šta tu da traže, a ušli su sa svojim vozilom do zuba naoružani“, naveo je Petković.

Na konferenciji za medije pušten je video snimak na kome se vidi kako je, kako kaže Petković, tzv. kosovska policija ponovo upala na teritoriju centralne Srbije.

Printscreen/PinkTV

„To je neoborivi dokaz, koji pokazuje kako brutalno Aljbin Kurti i Dželjalj Svečlja, odnosno Priština krše Rezoluciju 1244 i Vojno-tehnički sporazum. Ovo je korpus delikti, na kojem se jasno vidi da su ušli u vozilu, do zuba naoružani“, rekao je Petković.

On je dodao da su danas policijski službenici u Bujanovcu, sa kontrolnog punkta Breznica, uočili kako se brzo kreće policijsko vozilo kosovske policije, iz pravca Karačeva ka selu Breznica. Kako je naveo, to policijsko vozilo je jurilo kombi bele boje, a kada je sa drumskog puta to belo kombi vozilo skrenulo ka selu, na mestu skretanja, iz policijskog vozila kosovske policije, marke „dačija“, oznaka „police 27202“, suvozač je izašao i pogledom ispratio kuda je otišlo kombi vozilo, prenosi Kurir.

Printscreen/PinkTV

„U tom trenutku, kada se tzv. kosovska policija zaustavila uočeni su od strane policije Srbije, i naši pripadnici su krenuli u njihovom pravcu, kako bi ih zaustavili u nameri da vršljaju po centralnoj Srbiji. Kada su Kurtijevi policajci videli da su uočeni, suvozač se brzo vratio u vozilo i dali su se put KiM, ka Karačevu“, rekao je Petković.

On je upitao šta bi bilo da srpski policajci nisu uočili vozilo kosovske policije.

„Oni bi očigledno nastavili u pravcu sela i nastavili da vršljaju po teritoriji centralne Srbije, gde nemaju šta da traže, kao što nisu imali ni 14. juna kada su locirani u centralnoj Srbiji, samo su tada i uhapšeni jer su zatečeni sa dugim cevima i opremom“, dodao je Petković.

 

(Pančevac/Kurir)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.