SPREMA SE NAJVEĆA TRUBAČKA FEŠTA NA SVETU Ove godine u Guči i predsaborski dani na kojima će pevati Aleksandra Prijović i Aco Pejović!

16:19

12.07.2023

Podeli vest:

RINA

Lučani – Sitno se odbrajava do početka najmasovnije i najpoznatije trubačke manifestacije na svetu. Poslednje pripreme za predstoječi Sabor trubača u Guči su u toku, a zvanično je usvojen i program za ovu manfistaciju koja je zakazana za period od 11. do 13. avgusta.

– Pored tradicionalnih sadržaja koje negujemo više od šest decenija, novina ove godine su predsaborski dani. U sredu i četvrtak, pre Sabora, 9. i 10. avgust, posetioci širom Srbije će imati priliku da uživaju u koncertima dve najveće zvezde današnjice: Aca Pejovića i Aleksandre Prijović, rekla je za RINU Aleksandra Mitrović direktorka TO Dragačevo.

Kao odličan uvod u oba koncerta, na glavnoj pozornici na stadionu kraj reke Bjelice, zasviraće trube dva mlada trubačka orkestra koji su ove godine iz omladinske prešli u seniorsku kategoriju – orkestar „Braća Ilić“ iz Požege i Miroslava Đunisijevića iz Arilja.

 

(Pančevac/RINA)

MIHOLJSKI SUSRETI SELA: Prijavu na javni konkurs mogu da podnesu jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Republike Srbije!

METAR MOGA SELA AMERIKA CELA: Bisa i Dejan sačuvali dedino ognjište od propadanja, stara kuća na visovima Suvobora zablistala (FOTO)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.