SRPSKI VATROGASCI STIGLI U GRČKU: Spasilački tim Srbije je u pripravnosti i spreman da pruži pomoć u gašenju požara! FOTO

14:52

26.07.2023

Podeli vest:

MUP

Pripadnici sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije stigli su noćas u bazu operacije, na aerodrom „Makedonija“ u okolini Soluna, odakle će dalje biti raspoređeni na lokacije požara gde će njihova pomoć biti potrebna.

MUP

– Tim Ministarstva unutrašnjih poslova koji broji 38 pripadnika i 14 vozila stigao je tokom noći na aerodrom „Makedonija“ u Solunu, odnosno u bazni kamp operacija, timova za gašenje šumskih požara. Tokom jutra su održani sastanci sa relevantnim ministarstvima i civilnom zaštitom gde je dogovoreno da tim u prvo vreme bude stacioniran na ovoj istoj lokaciji gde će pomagati u gašenju požara domaćim snagama i međunarodnim snagama na teritoriji cele Severne Grčke. Isto tako dogovoreno je da tim može biti poslat na bilo koji deo Grčke gde će pomoći kolegama u daljem radu – izjavio je iz Soluna vođa spasilačkog tima, načelnik Uprave za Vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Davor Vidović.

MUP

Na teritoriji Severne Grčke je još uvek na snazi crveni meteoalarm, a konfiguracija terena i jak vetar stvaraju uslove za složenu situaciju. Srpski spasilački tim je u pripravnosti i spreman da odmah, po potrebi grčkih organa, krene na druge lokacije i pruži pomoć u gašenju požara.
Podsećamo da je u skladu sa govorom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića juče iz Niša krenuo spasilački tim od 36 vatrogasaca-spasilaca i 2 pripadnika medicinskog osoblja koji će u narednim danima pružati pomoć grčkim nadležnim organima u gašenju šumskih požara koji su zahvatili Grčku.

MUP

(Pančevac/Novosti)

ZASTRAŠUJUĆI PRIZOR IZ GRČKE Na snimku se vidi kanader koji u toku gašenja požara udara krilom u drvo i pada! VIDEO

SRPSKI VATROGASCI DANAS KREĆU ZA GRČKU: Tim od 36 spasilaca sa 14 vozila pomagaće na teritorijama zahvaćenim požarom

GRČKA U PLAMENU: Gori okolina Atine, u poslednja 24 sata izbilo 46 požara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.