UVEK SMO TU ZA NAŠ BRATSKI GRČKI NAROD: Ministar Gašić odgovorio Micotakisu na reči zahvalnosti zbog pomoći usled požara

17:14

27.07.2023

Podeli vest:

Printscreen/Youtube: MUP

Premijer Grčke Kirijakos Micotakis izrazio je veliku zahvalnost Srbiji i srpskim vatrogascima, koji su otišli u epicentar stravičnih požara u Grčkoj kako bi se, zajedno sa njihovim ekipama borili protiv vatrene stihije.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić odgovorio je grčkom premijeru na rečima zahvalnosti, poručivši da je Srbija uvek tu za bratski narod.

– Uvek smo tu za naš bratski grčki narod – poručio je Gašić u objavi na Instagramu.

Naime, premijer Micotakis ranije danas se oglasio putem svog zvaničnog Tviter naloga, gde se zahvalio Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću na pomoći:

– Želim da izrazim našu zahvalnost Srbiji i 38 srpskih vatrogasaca koji se, uz pomoć 14 vozila, nalaze na terenu i pomažu nam u borbi protiv šumskih požara. Srbijo, mi ti se zahvaljujemo! – poručio je Micotakis u objavi.

Podsetimo, 36 srpskih vatrogasaca i dvoje medicinskih radnika otišli su u Grčku kako bi pomogli u borbi sa vatrenom stihijom sa kojom se ta zemlja suočava usled visokih temperatura.

Oni su u Grčku otišli sa 14 vozila, i to vatrogasci iz Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Jagodine, Niša i Pančeva.

SRBIJO, HVALA TI Premijer Grčke izrazio zahvalnost zbog pomoći u borbi protiv šumskih požara! FOTO

(Pančevac/Kurir)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.