U SELIMA KOD ARILJA ZAVLADALI STRAH I PANIKA: Primećeni sveži tragovi krupnog medveda, niko ne sme da izađe van kuće

14:24

29.07.2023

Podeli vest:

Pixabay

Na šumskom putu između ariljskih sela Brekovo i Bjeluša gde se mali broj preostalih domaćinstava bavi stočarstvom zavladali su strah i panika. Naime, kada su tokom popodneva prilikom pripreme drva za ogrev uočili sveže tragove medveda koji vode u pravcu Zlatibora, meštani su se „zaledili“.

Rina

– Krenuli smo u pripremu ogreva za zimu jer nas je vreme ovih dana poslužilo, ali sad kada smo videli ove tragove nije nam svejedno. Pre samo nekoliko dana prolazili smo istim ovim putem i nije ih bilo. Sve vreme rada u šumi osvrćemo se, da se medved slučajno ne nalazi negde u našoj blizini – kazao je za RINU meštanin sela Bjeluša.

Rina

On je dodao da na području ova dva sela ni najstariji meštani ne pamte kada su poslednji put uočeni tragovi ove krupne zveri.

– Gotovo svakodnevno nalazimo tragove vukova, šakala i lisica, dok su medvedi prava retkost. Sada je strah još veći jer pored toga što se plašimo za svoju stoku koja je u ovim lepim danima na ispaši, mi se plašimo i za svoju bezbednost. Koliko god mi naša domaćinstva ograđivali, ne osećaš se sigurno, pa ni u svojoj kući da zanoćiš – ističe ovaj vredni meštanin ariljskog sela.

Rina

Inače, iako se na području Arilja medvedi ne mogu uočiti često, na teritoriji Ivanjice ove krupne zveri su izuzetno brojne.

(Pančevac/Rina)

PAPRENO SKUPA INVESTICIJA: Najskuplji poslovni prostor u Srbiji prodat u Novom Pazaru, samo jedan kvadrat košta preko 20.000 evra

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.