VANDALIZAM U SELU BOBOTA U HRVATSKOJ U KOME ŽIVE SRBI Osvanuo crnim slovima grafit NDH i ustaško slovo U! Predsednik VSNM VSŽ Mikerević osudio ova čin

10:39

18.08.2023

Podeli vest:

Svetislav Mikerević, VSNM VSŽ

Nepoznati počinilac ispisao je crnim slovima grafit “NDH“ i karakteristično slovo “U“, odnosno ustaški simbol, u selu Bobota u Hrvatskoj koje je pretežno naseljeno Srbima.

Nepoznati počinilac je na dan Velike Gospe preko reklamnog panoa opštine Trpinja napisao grafit.

Svetislav Mikerević, VSNM VSŽ

Budući da je reč o neprimerenim porukama, sa simbolikom ustaške NDH u mestu koje je naseljeno pretežno srpskim stanovništvom, ovaj vandalski čin osudio je u izjavi za Radio Borovo predsednik Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije Svetislav Mikerević.

– Natpis je NDH i slovo U koji uznemiravaju meštane Bobote i cele Vukovarsko-sremske županije. S obzirom da sam predsednik Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije moja je dužnost kao i obaveza da brinem kada su u pitanju ovakve stvari. Nadam se da će vlasti naći počinioca i da će ga adekvatno kazniti.

Do sada ovakvih problema nije bilo u Boboti, u Trpinji, Pačetinu i Bršadinu je bilo različitih natpisa, ali ova nas je izuzetno iznenadilo s obzirom da je bio i državni praznik i da su mnogi ljudi išli na svetišta. To je učinio neko ko smatra da ništa nije sveto tako da uništava tuđu imovinu, ovde se radi o imovini Opštine Trpinja kao i o imovini Republike Hrvatske. Ovaj čin najoštrije osuđujemo i pozivamo vlast da preduzme adekvatne mere – zaključio je Mikerević.

(Pančevac)

DANAS POČINJU VELIKOGOSPOJINSKI DANI U CREPAJI: Prva „Orahijada“ u subotu od 15 sati u parku ispred Mesne zajednice

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.