POČELA JE PODELA PENZIONERSKIH KARTICA Fond će obaveštavati penzionere o terminima preuzimanja kartica! Mogu se koristiti od 1.oktobra

13:55

28.08.2023

Podeli vest:

printscreen/Instagram/PIO fond

Počela je podela penzionerskih kartica za koje se do sada prijavilo više 730.000 penzionera. Prva grupa može da ih preuzme u beogradskoj filijali PIO fonda. Ostale penzionere, Fond će obaveštavati o terminima preuzimanja kartica.

Penzionerske kartice počeće da se koriste od 1. oktobra, a penzionerima će omogućavati brojne pogodnosti i popuste prilikom plaćanja raznih roba i korišćenja usluga.

“Koristiću karticu najviše za lekove, jer je to najveća stavka za koju penzioneri troše dosta novca. Dobro je što možemo da koristimo u celoj Srbiji jer imam mogućnost da putujem”, kaže Milica Stanimirović.

Apoteke su ponudile popuste i do 30 odsto, kažu nadležni. Više od 400 preduzeća je već potpisalo ugovore sa Fondom penzijsko-invalidskog osiguranja, a još toliko je u pripremi.

“Sa preko 180 objekata apoteka smo potpisali ugovore. Naši penzioneri će imati i trgovinske lance, lance bele tehnike, ali razne muzeje, zoološke vrtove, tako da će biti jedan sveobuhvatan obim popusta”, navodi direktor Fonda PIO Relja Ognjanović.

Pored popusta, oni čija je penzija do 40 hiljada dinara, moći će da skupljaju i bodove, na svakih 500 potrošenih dinara i na taj način besplatno dobiju robu ili uslugu. Prijava za penzionerske kartice nije vremenski ograničena, svako ko jeste ili postane penzioner, uz ličnu kartu zahtev može da preda u filijlama fonda ili pošta širom Srbije.

Prijava za kartice počela je 15. marta, za njih se prijavilo više od 730.000 penzionera, a oko 400 preduzeća, kompanija i maloprodajnih lanaca iz cele zemlje prijavilo se da bude partner Vladi Srbije u tom programu.

(Pančevac)

KOMPANIJA AUTO CENTAR ZOKI UVEK UZ NAROD I PANČEVO: Potpisan ugovor za penzionerske kartice između PIO Fonda i kompanije Auto centar Zoki FOTO i VIDEO

VAŽNO ZA PENZIONERE: Do 1. oktobra prijave za penzionerske kartice, evo kako se možete prijaviti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.