ČUDO NEVIĐENO! TAKMIČENJE U LEŽANJU KOJE TRAJE 270 SATI! U selu Brezna boje Srbije brani Jovan iz Kruševca – čitav grad navija za njega! FOTO

20:05

29.08.2023

Podeli vest:

RINA

Plužine – Nema odustajanja na jedinstvenom takmičenju u Evropi, a koje traje već dvanaesti dan. Osam takmičara, pet dama i tri muškarca još uvek, verovali ili ne, leže u hladu starog javora u selu Brezna u Crnoj Gori. To je zapravo i njihov zadatak, jer ko odleži najduže biće pobednik i osvojiti novčanu nagradu od 1.000 evra. Ali, kako kažu organizatori, novac je ovde najmanje bitan, jer je ovo pre svega veoma teška psihološka igra. Takmičenje je nastalo kao odgovor na predrasude da su Crnogorci lenji i da vole da leže.

– Noćas je bilo baš jako nevreme, stoga su se takmičari prebacili u zatvoreni prostor. Ušli smo u dvanaesti dan takmičenja i ovo je zaista neverovatno, jer oni leže preko 250 sati. Tokom svih ovih godina to se nikad ranije nije desilo i teško će se ovaj već sad postavljeni novi rekord oboriti, kaže za RINU Mićo Blagojević vlasnik etno sela Montonegro koji je i organizator i idejni tvorac ovog neobičnog takmičenja.

Pun entuzijazma na samom početku bio je 21 takmičar, ali je tokom prethodnih dana njih 13 odustalo i ostalo je njih osam. Na samom startu bilo je i nekoliko stranaca koji su se vrlo brzo umorili od ležanja, a jedini koji je ostao kao konkurencija da Crnogorcima uzme ovu titulu jeste Jovan iz Kruševca.

– On im je opasna konkurencija, nema odustajanja. Ima veliki broj navijača i čitav Kruševac navija za njega. Obećali su da će mu pripremiti veliki doček ako pobedi. I zaista, svi od ovih osam takmičara koji su ostali mogu da odnesu pobedu. Čekamo da vidimo šta će biti, kaže Mićo.

Takmičari imaju pravo da na svakih osam sati na deset minuta odu do toaleta kako bi obavili sve fiziološke potrebe, a hrana i piće im se donosi do mesta gde leže. Da sve prođe u najboljem redu, prisutni su i lekari koji obilaze i proveravaju takmičare.

(Pančevac/RINA)

SNEŽANA ĐURIŠIĆ SRDAČNO DOČEKANA NA ILIDŽI GDE ĆE BITI ČLAN ŽIRIJA U društvu Mirsada Muhovića provela dan na Vrelu Bosne! FOTO

ROMSKA SVADBA KAKVU PANČEVO NE PAMTI Ceca napravila lom! Pevali su i Lukas, Sneža, Beki i Šerif! 1.500 zvanica i torta od 7 spratova! A mlada u venčanici BOLI GLAVA! FOTO i VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.