PANČEVCI, STIŽU PENZIONERSKE KARTICE! Evo od kog datuma će moći da se koriste

21:17

31.08.2023

Podeli vest:

Pixabay

Podela penzionerskih kartica u Pančevu počeće ovih dana, rekla je za RTV Pančevo Tanja Vergić Topić, direktora PIO Fonda, filijala u Pančevu. Penzionerske kartice omogućiće penzionerima kupovinu ili plaćanje usluga po znatno povoljnijim uslovima, a njihovo korišćenje počeće 1. oktobra.

PIO Fondu do sada se prijavilo više od 730 hiljada penzionera za penzionerske kartice. U Pančevu penzioneri po svoju karticu treba da dođu tek kad dobiju poruku od Fonda, rekla je Tanja Vergić Topić, direktorka filijale PIO Fonda u Pančevu.

„Korisnici penzionerske kartice nove generacije treba da sačekaju da dobiju poruku kada i gde preuzimaju karticu i tek onda da dođu po karticu. To kažem jer imamo dosta korisnika koji dolaze i traže kartice iako ih još uvek nismo dobili, i onda obezbeđenje ima dosta posla da objasni da kartice još ne uručujemo, a očekujem da to bude ovih dana. Dobijaćemo po 250, 300 kartica, i kada korisnik kartice dobije obaveštenje na broj telefona koji je ostavio prilikom prijave, na taj telefon stiže informacija iz Beograda. Tek kada dobije tu informaciju može da dođe po svoju karticu“, rekla je Vergić Topić.

Prijava za penzionerske kartice nije vremenski ograničena, svako ko je već penzioner ili će to tek postati može podneti zahtev za izdavanje  kartice u filijalama fonda ili pošta, a može i elektronski da se prijavi, na sajt PIO Fonda.

„Do sada je na teritoriji  Srbije potpisano oko 400 sporazuma, i toliko je još u pripremi. Moram da naglasim da penzionerska kartica, gde god da je izdata, može da se koristi na teritoriji cele Srbije. Nema ni vremensko, ni prostorno ograničenje. Prijava za kartice nema vremensko ograničenje, i sadašnji korisnici penzija mogu da apliciraju za karticu kao i budući. I ne samo oni, već svi oni koji su u sistemu isplate PIO Fonda, svi imaju pravo na penzionersku karticu nove generacije“, istakla je Vergić Topić.

U PIO Fondu napominju da je neophodno pripremiti i određenu dokumentaciju kada se bude dolazilo po penzionersku karticu.

„Prilikom dolaska poželjno je da korisnici fotokopiraju ličnu kartu ili je odštampaju ako je lična karta sa čipom, zato što će ona biti deo dosijea o izdavanju penzionerskih kartica uz svu ostalu dokumentaciju i izjavu koju potpisuju. Pozivam ovom prilikom sve korisnike da budu pripremljeni kada budu dolazili po kartice“, rekla je Vergić Topić.

Penzionerske kartice počeće da se koriste 1. oktobra i poboljšaće materijalni položaj penzionera. Naši najstariji sugrađani koji budu podneli zahtev i dobili nove kartice imaće brojne pogodnosti i popuste prilikom  kupovine raznih roba i korišćenja usluga.

(Pančevac)

PANČEVCI ANA I NENAD SVAKODNEVNO POMAŽU NAJUGROŽENIJIM GRAĐANIMA Vlasnici pekare rešili su da pored njih niko ne ostane gladan! FOTO

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.