NASTAVNICA IZ PANČEVA PREDSTAVLJA SRBIJU U FINSKOJ! Projekat Genetika goluba Vesne Hlavati Širke na 13. Science on Stage festivalu!

17:22

25.09.2023

Podeli vest:

Pančevac

Festival Science on Stage Srbija i Institut za moderno obrazovanje su pozvali sve vaspitače, učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola koji imaju originalne ideje za prenošenje znanja iz naučnih predmeta da se priključe drugom po redu nacionalnom Science on Stage Srbija festivalu pod nazivom STE(A)M obrazovanje za (n)ovo doba, koji se održao 23. septembra 2023. godine u prostorijama Savremene osnovne škole u Beogradu.

Festival je nacionalnog karaktera i prijavilo se 55 projekata iz cele Srbije od kojih je 20 odabrano za takmičenje. Na ovaj festival se prijavila i nastavnica biologije Vesna Hlavati Širka iz OŠ ,,Stevica Jovanović’’ u Pančevu, čiji je projekat Genetika goluba izabran da predstavlja Srbiju na međunarodnom takmičenju u Finskoj 2024. godine na 13. Evropskom Science on Stage festivalu.

Pančevac

Nastavnica Hlavati Širka je predstavila nasleđivanje gena i ispoljavanje osobina na primeru goluba. Projekat Genetika goluba je napravljen da bi učenici sa tzv. hand-on aktivnošću shvatili kako različite kombinacije gena dovode do ispoljavanja različitih osobina. Nasleđivanje je predstavljeno pomoću modela goluba sa magnetima. Festival Science on Stage u Finskoj će imati predstavljanje još projekata iz prakse nastavnika i za taj deo je odabrano još tri projekta: Fizika kao bajka, Baci svetlost na fiziku i Magična jabuka.

(Pančevac)

RCT „MIHAJLO PUPIN“ IZ PANČEVA Cucić: Očekujem izvanredne rezultate i prijem talentovane dece

BOLJI I UNAPREĐENI USLOVI ZA BORAVAK DECE: Završeno renoviranje vrtića Lasta u Kovačici

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.