SJAJNE VESTI ZA PENZIONERE: Danas počinje primena penzionerskih kartica, penzije veće za 5,5 odsto

08:33

01.10.2023

Podeli vest:

Pixabay

Počinje primena penzionerskih kartica, što treba da omogući direktno povećanje životnog standarda najstarijim građanima. Penzionerske kartice će omogućiti pogodnosti u više od 620 objekata, ustanova, trgovinskih lanaca. Od danas i najavljeno povećanja penzija od 5,5 odsto.

Premijerka Ana Brnabić saopštila je da se za penzionerske kartice prijavilo više od 920.000 starijih sugrađana. To će im omogućiti da koriste pogodnosti u više od 620 objekata, ustanova, trgovinskih lanaca.

Pored popusta, oni čija je penzija do 40 hiljada dinara, moći će da skupljaju i bodove, na svakih 500 potrošenih dinara i na taj način besplatno dobiju robu ili uslugu.

Prijava za penzionerske kartice nije vremenski ograničena, svako ko jeste ili postane penzioner, uz ličnu kartu zahtev može da preda u filijlama fonda ili pošta širom Srbije.

Prijava za kartice počela je 15. marta, a veliki broj preduzeća, kompanija i maloprodajnih lanaca iz cele zemlje prijavilo se da bude partner Vladi Srbije u tom programu.

Danas, na Međunarodni dan starih osoba, počinje i povećanje penzija od 5,5 odsto, a sledeće je 1. januara.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da se ispunjavaju obećanja koja su data.

„Obećanje koje smo dali na takav način ispunjavamo. Za naše najstarije penzionere od prvog januara dodatno povećanje sledi od 14,8 odsto, tako kada pogledamo prošlu i ovu godinu ukupno povećanje penzija u Srbiji biće preko 56 odsto, dakle daleko iznad bilo kakvog nivoa inflacije“, rekao je Mali.

AKO STE NESTRPLJIVI DOK ČEKATE PORUKU PIO FONDA Evo kako da proverite da li ste uskoro na redu da podignete svoju penzionersku karticu

(Pančevac/RTS)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.