OMOLJČANI OPET UJEDINJENI: U roku od par sati u selu organizovan niz humanitarnih akcija za pomoć sugrađaninu Milanu Noci Pavloviću

08:59

21.10.2023

Podeli vest:

printscreen, ig

Selo Omoljica još jednom je pokazalo svoje veliko srce i solidarnost. Nakon nedavno sprovedene akcije prikupljanja sredstava za lečenje sugrađanke Jelice Kovačević, stanovnici Omoljice su se opet ujedinili u humanitarnoj misiji. Ovog puta, njihova pažnja usmerena je ka Milanu Noci Pavloviću, sugrađaninu koji se bori sa teškom bolešću bubrega.

Milan je odlučio da potraži lečenje u Belorusiji, u kojoj je lista čekanja za transplantaciju bubrega kraća. On je u petak na društvenoj mreži Fejsbuk apelovao za pomoć jer mu je potrebno 95.000 evra za pripremu za transplataciju, analize, specijalističke preglede, prevod dokumentacije i transplataciju bubrega.

U roku od par sati, vest o Milanovoj borbi za život proširila se selom kao požar. Sugrađani su se zajedno sa lokalnim institucijama organizovali i pokrenuli niz aktivnosti kako bi prikupili neophodna sredstva za pomoć mladom ocu dvoje dece.

Narednih dana širom Omoljice će biti organizovane žurke, koncerti i svirke, humanitarne večere, humanitarne kafe, kuvanje riblje čorbe, promocije i prodaje proizvoda i usluga omoljičkih udruženja i preduzetnika, utakmice… Omoljčani su iskoristili i društvene mreže na kojima putem humanitarnih licitacija prodaju svoje lične stvari, a sve u cilju prikupljanja novca za Milanovo lečenje.

Omoljica je ponovo pokazala snagu zajedništva i solidarnosti, a brza reakcija njenih stanovnika i spremnost da pomognu u teškim trenucima još jednom pokazuju pravi duh zajednice koja se brine o svojim stanovnicima. Milan više nije sam u svojoj borbi – uz podršku svojih sugrađana, on hrabro korača ka šansi za novi život.

Milanu možete pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 1567 na 3030.

(Pančevac/A.Vugrinec)

HUMANITARNI DAN ZA JELICU U OMOLJICI: Zajedničkom solidarnošću sugrađani skupili 91.560 dinara FOTO i VIDEO

SNAGA SOLIDARNOSTI NA DELU: Omoljičani organizuju HUMANITARNI DAN za pomoć sugrađanki Jelici Kovačević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.